Članak top banner 970x90
Vijesti

Novi Mercedes-AMG GLC Coupe: Atraktivni dizajn i hibridno srce

Mercedes lansira prvi SUV coupe sa ekskluzivnom AMG E PERFORMANCE hibridnom tehnologijom. U pitanju je atraktivni SUV sa elektrifikovanim 2,0-litarskim hibridnim pogonskim sistemom i šasijom sa upravljiva sva četiri točka.

Autor: BIHAMK

Nekoliko sedmica nakon predstavljanja novog Mercedes-AMG GLC SUV-a, divizija za performanse i sportske automobile predstavlja novi GLC Coupe. Ova verzija upotpunjuje uspešnu seriju SUV-a srednje veličine sa AMG značkom i postavlja još jedan vrhunac u portfoliju modela svojom kombinacijom dinamične elegancije i karakterističnih AMG karakteristika. Upečatljive proporcije i uzbudljive površine naglašavaju njegov atraktivan izgled, upotpunjen visokokvalitetnim enterijerom.

Na raspolaganju su dvije moćne varijante modela: GLC 63 S E Performance Coupe je prvi hibridni SUV coupe AMG brenda sa snagom sistema od 680 KS i čak 1020 Nm obrtnog momenta. Tu je i početni mild hibridni model, GLC 43 4MATIC Coupe koji razvija 421 KS uz dodatnih 14 KS snage dobivenih preko starter generatora pogonjenog remenom. Sistem je naslijeđe tehnologije koju Mercedsov F1 tim godinama uspješno koristi u ovoj ekskluzivnoj klasi motosporta. Novi oblik ‘’punjenja’’ osigurava posebno spontani odziv u cijelom rasponu brzine. To dovodi do još dinamičnijeg doživljaja vožnje i istovremeno povećava efikasnost.

Bogatu standardnu opremu upotpunjuje sistem upravljanja na zadnjoj osovini, pogonom na sve točkove, AMG Speedshift MCT 9G mjenjač sa dvostrukim kvačilom za mokro pokretanje, koji mijenja klasični pretvarač momenta kod starijih verzija kvačila i AMG Ride Control ovjes sa prilagodljivim amortizerima i tri moda adaptivne vožnje: Comfort, Sport i Sport+.

‘’Sa novim Mercedes-AMG GLC Coupe-om obraćamo se kupcima koji traže sportski stil života i dinamičan dizajn u kombinaciji sa impresivnim performansama. Raznovrsne i visokokvalitetne tehničke komponente garantuju najviši nivo dinamike i zadovoljstva u vožnji. Sa vrhunskim modelom GLC 63 S E Performance Coupe, sada nudimo i naš inovativni hibridni pogon u ovom segmentu, koji garantuje širok spektar iskustva u vožnji", izjavio je povodom lansiranja Michael Schiebe, izvršni direktor Mercedes-AMG GmbH.

BIHAMK

Povezane novosti

Ford slavi 60 godina kultnog Mustanga

Ford slavi 60 godina kultnog Mustanga

Kultni Mustang nastao je 1964., u godini kada je Cassius Clay postao Muhammad Ali, Martin Luther King dobio Nobelovu nagradu za mir, a Beatlesi izazvali ludnicu kada su prvi put stigli u Ameriku. U svemu tome je rođen model koji je postao prava legenda.

Opel predstavlja novu generaciju Grandlanda

Opel predstavlja novu generaciju Grandlanda

Druga generacija Grandlanda veliki je korak naprijed za Opel koji želi elektromobilnost učiniti još privlačnijom. Radi se o prvom Opelovom modelu koji se temelji na Stellantis STLA Medium platformi za električna vozila.

Možda bi vas zanimalo