Članak top banner 970x90
Vijesti

Nova Škoda Superb Sportline: 19-inčni točkovi i spušten ovjes za 15 milimetara

Češka perjanica s novom vrhunskom sportskom linijom opreme Sportline standardno je opremljena s 19-inčnim točkovima, dok je ovjes ''skraćen'' za 15 milimetara. Superb Sportline će u BiH debitirati iduće godine.

Autor: BIHAMK

Novi Škoda Superb sada se na većini evropskih tržišta može naručiti i sa sportskim paketom opreme Sportline. Paket je dostupan kod obje karoserijske izvedbe. Estetski, Superb Sportline naglašava nekoliko vanjskih detalja u sjajnom crnom dekoru, uključujući prednju rešetku, zadnji spojler i kućišta retrovizora. Paket također krase sportski amblemi, LED Matrix farovi, LED zadnja svjetla s dinamičnim indikatorima i 19-inčni alu točkovi.

U standardnoj opremi, novi superb Sportline opremljen je dinamičkim sistemom kontrole šasije, a ovjes je spušten za 15 milimetara u odnosu na standardnu verziju.

U enterijeru, Škoda je pripremila dvije teme dizajna. Prvi od njih je Microsuede Sport i uključuje presvlake od mikrofibera i ekološke kože, sportska sjedišta s integrisanim naslonima za glavu, grijanjem i funkcijom masaže.

Druga varijanta naziva se Suite Sport Design i nudi presvlake u perforiranoj i ekološkoj koži, sa sportskim prednjim sjedištima koja imaju AGR certifikat, funkciju memorije, ventilaciju i masažu.

Dijelovi enterijera imaju dekorisane detalje koji oponašaju karbonska vlakna, a volan je prošiven crnim koncem i uključuje sportski natpis marke. Digitalna ploča s instrumentima, s 10-inčnim ekranom, ima specifičnu grafiku, a centralni ekran s dijagonalom od 13 inča je standard.

Novi Škoda Superb Sportline može se naručiti sa svim motorima u rasponu od 150 (1.5 TSI) do 265 KS (2.0 TSI), uključujući i dizele, a na bh. tržištu će biti dostupan od 2025. godine.

BIHAMK

Povezane novosti

Možda bi vas zanimalo