Članak top banner 970x90
Vijesti

Mazda ponovo osvježila Šesticu

Mazda Motor Corporation ponosno objavljuje da je osvježila svoju perjanicu Mazdu6. Osvježenje uključuje izdanje posebne verzije modela Mazda6 20th Anniversary Edition kako bi obilježili dvadesetu godišnjicu svoje limuzine.

Autor: BIHAMK

Aktuelna Mazda6 prošla je kroz tri redizajna do sada, a ova treća generacije je već 10 godina na cesti. Novo osvježenje uključuje poboljšane performanse vožnje, dodatak funkcija za pomoć vozaču, kao i dodavanje novog posebnog izdanja modela - Mazda6 20th Anniversary Edition, te poboljšanu verziju Homura. Također su osvježeni i paketi opreme.

Kako bi obilježila jubilej na 20-godišnjicu modela, Mazda je ujedno pripremila verziju Mazda6 20th Anniversary Edition kako bi izrazila zahvalnost kompanije odanim kupcima Mazda automobila. Ovo posebno izdanje i dalje utjelovljuje Mazdin užitak vožnje. Vrhunska izrada i moderan dizajn pobuđuju dostojanstvenu prisutnost i sofisticirane performanse koje su se sistematski razvijale tokom 20-godišnjeg postojanja ovog modela, da bi sve skupa kulminiralo ovom verzijom čija je unutrašnjost podignuta na razinu profinjene elegancije.

Mazda6 2023 već se može naručiti kod ovlaštenih zastupnika. Početna je cijena 33.490 eura za verziju G145 Attraction. Posebno izdanje modela Mazda6 povodom dvadesete godišnjice dostupno je samo u ograničenom broju primjeraka, a početna je cijena 41.990 eura. Prva vozila stižu krajem prvog kvartala 2023.

Tagovi
BIHAMK

Povezane novosti

Ford slavi 60 godina kultnog Mustanga

Ford slavi 60 godina kultnog Mustanga

Kultni Mustang nastao je 1964., u godini kada je Cassius Clay postao Muhammad Ali, Martin Luther King dobio Nobelovu nagradu za mir, a Beatlesi izazvali ludnicu kada su prvi put stigli u Ameriku. U svemu tome je rođen model koji je postao prava legenda.

Možda bi vas zanimalo