Članak top banner 970x90
Vijesti

Mazda CX-60 – Premijera na bh. tržištu

Testna staza Zalužani bila je 28. i 29. aprila mjesto susreta ljubitelja Mazde, ali i drugih zaljubljenika u kvalitetene, izuzetno dizajnirane i osmišljene automobile japanskog proizvođača. No, zvijezda događaja bila je nova Mazda CX-60.

Autor: BIHAMK

Pažnju su privlačile Mazdine uzdanice Mazda3, Mazda CX-30, Mazda CX5, ali ipak zvijezda dana je bila potpuno nova Mazda CX-60, čija je ovo zvanična premijera u Bosni i Hercegovini. I u slučaju CX-60, Mazda je prezentirala svoju strategiju višestrukih rješenja, kako bi zadovoljila potrebe i ukuse svih vozača. Tako se Mazda CX-60 proizvodi sa izuzetno efikasnim motorima sa unutrašnjim sagorijevanjem, kao i sa elektrificiranim pogonskim sklopovima – u obje varijante sa pažljivo proračunatom efikasnošću, ali i najnižim mogućim emisijama.

Na tržištu Bosne i Hercegovine je trenutno dostupna verzija sa dizelskim motorom, potpuno novim 3.3-litarskim e-SKYACTIV D, rednim 6-to cilindarskim motorom, koji je uz inovativnu tehnologiju izgaranja jedan od najčišćih dizelskih motora na svijetu – kombinovana WLTP CO2 emisija je <130 gr/km. Osim toga, i jedan je od najštediljivijih, sa kombinovanom WLTP potrošnjom od 4,9 l/100km za verziju sa 200 KS, odnosno 5,3 l/100 km za jaču verziju od 254 KS.

Razvijen korištenjem koncepta ''prave veličine'' (rigth sizing) koji optimizira zapreminu motora, radi postizanja najefikasnije snage i performansi, ovaj motor zapremine 3.283 ccm se nudi u dvije izlazne snage – 147 kW/200 KS sa pogonom na zadnje točkove, te 187 kW/254 KS sa Mazdinim i-Activ AWD pogonom na sve točkove. U obje varijante sa 8-stepenim automatskim mjenjačem nove generacije.

Izbor dostupnih specifikacija je također prilagođen svim ukusima i potrebama kupaca, od osnovne Prime Line verzije, optimalne Exclusive Line, do prefinjenih izbora sa unificiranim elementima Homura/ Black Edition i Takumi. Cijene u BiH kreću od 90.980 KM za verziju Prime Line sa 200 KS.

Izvedbu sa 254 KS, automatskim mjenjačem i AWD pogonom, koja će sigurni smo biti favorit bh. ljubitelja Mazde možete dobiti u rasponu 101.180 do 127.700 KM. Automobil po svojoj mjeri možete konfigirisati putem zvanične web stranice Mazda BiH.

Tokom dana testnih vožnji, Mazda modele je probalo više od 150 vozača, zabilježeno je više konkretnih prodajnih razgovora i narudžbi. Za više informacija i ponudu Mazde se možete obratiti jednom od Mazda ovlaštenih partnera u BiH – Metago Banja Luka ili Connecta Sarajevo.

Tagovi
BIHAMK

Povezane novosti

Ford slavi 60 godina kultnog Mustanga

Ford slavi 60 godina kultnog Mustanga

Kultni Mustang nastao je 1964., u godini kada je Cassius Clay postao Muhammad Ali, Martin Luther King dobio Nobelovu nagradu za mir, a Beatlesi izazvali ludnicu kada su prvi put stigli u Ameriku. U svemu tome je rođen model koji je postao prava legenda.

Opel predstavlja novu generaciju Grandlanda

Opel predstavlja novu generaciju Grandlanda

Druga generacija Grandlanda veliki je korak naprijed za Opel koji želi elektromobilnost učiniti još privlačnijom. Radi se o prvom Opelovom modelu koji se temelji na Stellantis STLA Medium platformi za električna vozila.

Možda bi vas zanimalo