Članak top banner 970x90
Vijesti

Karoq sa zategnutim borama dostupan na bh. tržištu

Osvježeni Karoq može se naći u mreži Škoda dilera u BiH. Promjene su male, ali jako efikasne za ovaj Škodi bitan SUV.

Autor: BIHAMK

Karoq ima dobru reputaciju na evropskom tržištu, a prošle godine ih je registrovano preko 77.000 komada, odnosno preko pola miliona za četiri godine od lansiranja. Ovaj SUV često viđamo i na bh. putevima, jer je od samog početka iznimno cijenjen kod domaćih kupaca zahvaljujući odličnoj reputaciji Škode u BiH. Sad je stigao osvježeni model, koji je standardni recept zatezanja bora iskoristio da poboljša aerodinamiku i preuzme update-ovanu tehnologiju prisutnu kod ostalih vozila iz grupacije.

Naime, ispeglani su branici sa novim usisnicima zraka, izgled svjetala efektno redizajniran i uljepšan, a šestougaona maska po poprimila novi i dominantniji izgled po uzoru na gromadu Kodiaqa. U Škodi kažu da su ove rafinirane kozmetičke promjene, uključujući sveprisutnije plastične aero obloge na felgama, donijele poboljšanje na području aerodinamike od skoro 10% i da ovaj SUV sada manje troši i izbacuje CO2 reduciran za 5 posto.

Unutrašnjost je minimalistički dorađena sa novim oblogama, osvjetljenjem, letvicama. Multimedija je unaprijeđena, a najveća vizuelna novost je novi dizajn upravljača po uzoru na Octaviju i Kodiaq. Veća je upotreba recikliranih materijala, a prednja sjedišta opcionalno mogu biti opremljena sa električnim podešavanjem i memorijom.

Na bh. tržištu Karoq je dostupan u tri nivoa opeme: Starter, Ambition i Style, zatim četiri standardna agregata 1.0 TSI – 110 KS, 1.5 TSI – 150 KS, 2.0 TDI – 115 KS i 2.0 TDI – 150 KS, sa serijskim 6-brzinskim ručnim ili 7-stepenim DSG automatskim mjenjačem, osim za ulazni 1.0 TSI. Pogon na sve točkove i dalje je rezervisan isključivo za jači dizel, i to od srednjeg nivoa opreme.

Cijene Karoqa benzinca startaju od 42.464 KM za TSI 110 Starter, dok najpovoljniji dizel 2.0 TDI kreće od 48.950 KM. Jači benzinac TSI 150 sa DSG mjenjačem i srednjim paketom opreme ima redovnu cijenu od 53.180 KM, odnosno dizel sa 4x4 pogonom i defautnim DSG-om sa 7 brzina košta 63.817 KM s PDV-om.

Tagovi
BIHAMK

Povezane novosti

Ford slavi 60 godina kultnog Mustanga

Ford slavi 60 godina kultnog Mustanga

Kultni Mustang nastao je 1964., u godini kada je Cassius Clay postao Muhammad Ali, Martin Luther King dobio Nobelovu nagradu za mir, a Beatlesi izazvali ludnicu kada su prvi put stigli u Ameriku. U svemu tome je rođen model koji je postao prava legenda.

Opel predstavlja novu generaciju Grandlanda

Opel predstavlja novu generaciju Grandlanda

Druga generacija Grandlanda veliki je korak naprijed za Opel koji želi elektromobilnost učiniti još privlačnijom. Radi se o prvom Opelovom modelu koji se temelji na Stellantis STLA Medium platformi za električna vozila.

Možda bi vas zanimalo