Članak top banner 970x90
Vijesti

K-Speed preradio Honda Super Cub motocikl u Art Deco stilu

Tokom godina, K-Speed je ponudio više od 70 prilagođenih modela Super Cuba, svi s impresivnom estetikom. I premda je radio na prerardama velikog broja Hondinih motocikala do sada, i dalje uspijeva svaki put donijeti nešto novo.

Autor: BIHAMK

S više od 100 miliona prodatih primjeraka širom svijeta, Hondin Super Cub jedan je od najprodavanijih i nedvojbeno najpoznatijih motocikala svih vremena. Nakon što je debitovao 1958. godine, ovaj iznimno popularni motocikl i danas se proizvodi i još uvijek daje inspiraciju raznoraznim projektima, a jedan od njih dolazi od japansko-tajlandske garaže za prerarde K-Speed.

Nova prerada K-Speeda temelji se na potpuno novom modelu Super Cub 110i iz 2022. i ima prilagođenu karoseriju u Art Deco stilu. Budući da je u pitanju jednostavan motocikl bez dodataka, Honda Super Cub može se lako prilagoditi. Najavljeno je da će biti proizvedeno samo 100 jedinica, 50 u crnoj i 50 u bijeloj boji.

Prilagođena izrada može se pohvaliti čistom estetikom bez grafike (osim nekih naljepnica s nazivom motocikla), tako da je fokus na linijama karoserije. Uzimajući inspiraciju iz trkaćih motocikala iz 1940-ih, K-Speed Cub ima modifikovanu siluetu s redizajniranim zadnjim poklopcem i velikim branicima sprijeda i straga. Ovi blatobrani prekrivaju više od polovine točkova i izrađeni su od ABS plastike iako izgledaju kao da su metalni.

Točkovi su veličine 17-inča sa ''vintage'' Firestone gumama, također su izrađeni po narudžbi i imaju aero-disk poklopce koji pokrivaju obruč felge i kočioni disk.

Prilikom dizajniranja prilagođenog skutera, K-Speed je također koristio neke dijelove iz svog internog Diablo kataloga dijelova, kao što su crno kožno sjedište i omotač auspuha s obrnutim konusom. Osim toga, dok prilagođeni Super Cub dolazi s isprobanom i testiranom mehanikom, uključujući jednocilindrični zrakom hlađeni motor od 109,5 ccm i mjenjač s četiri brzine, dizajnerski tim ga je opremio novim prednjim i stražnjim disk kočnicama kako bi poboljšao performanse kočenja. Novi set nazubljenih nožica, nosač registarske pločice i brzinomjer upotpunjuju projekt.

Ograničeno izdanje K-Speed Cub-a na bazi Honda Super Cub ima cijenu od oko 9.400 EUR i dostupno je u verzijama White Edition i Black Edition koje su identične osim boje. 

Tagovi
BIHAMK

Povezane novosti

Možda bi vas zanimalo