Članak top banner 970x90
Vijesti

K-Speed preradio Honda Super Cub motocikl u Art Deco stilu

Tokom godina, K-Speed je ponudio više od 70 prilagođenih modela Super Cuba, svi s impresivnom estetikom. I premda je radio na prerardama velikog broja Hondinih motocikala do sada, i dalje uspijeva svaki put donijeti nešto novo.

Autor: BIHAMK

S više od 100 miliona prodatih primjeraka širom svijeta, Hondin Super Cub jedan je od najprodavanijih i nedvojbeno najpoznatijih motocikala svih vremena. Nakon što je debitovao 1958. godine, ovaj iznimno popularni motocikl i danas se proizvodi i još uvijek daje inspiraciju raznoraznim projektima, a jedan od njih dolazi od japansko-tajlandske garaže za prerarde K-Speed.

Nova prerada K-Speeda temelji se na potpuno novom modelu Super Cub 110i iz 2022. i ima prilagođenu karoseriju u Art Deco stilu. Budući da je u pitanju jednostavan motocikl bez dodataka, Honda Super Cub može se lako prilagoditi. Najavljeno je da će biti proizvedeno samo 100 jedinica, 50 u crnoj i 50 u bijeloj boji.

Prilagođena izrada može se pohvaliti čistom estetikom bez grafike (osim nekih naljepnica s nazivom motocikla), tako da je fokus na linijama karoserije. Uzimajući inspiraciju iz trkaćih motocikala iz 1940-ih, K-Speed Cub ima modifikovanu siluetu s redizajniranim zadnjim poklopcem i velikim branicima sprijeda i straga. Ovi blatobrani prekrivaju više od polovine točkova i izrađeni su od ABS plastike iako izgledaju kao da su metalni.

Točkovi su veličine 17-inča sa ''vintage'' Firestone gumama, također su izrađeni po narudžbi i imaju aero-disk poklopce koji pokrivaju obruč felge i kočioni disk.

Prilikom dizajniranja prilagođenog skutera, K-Speed je također koristio neke dijelove iz svog internog Diablo kataloga dijelova, kao što su crno kožno sjedište i omotač auspuha s obrnutim konusom. Osim toga, dok prilagođeni Super Cub dolazi s isprobanom i testiranom mehanikom, uključujući jednocilindrični zrakom hlađeni motor od 109,5 ccm i mjenjač s četiri brzine, dizajnerski tim ga je opremio novim prednjim i stražnjim disk kočnicama kako bi poboljšao performanse kočenja. Novi set nazubljenih nožica, nosač registarske pločice i brzinomjer upotpunjuju projekt.

Ograničeno izdanje K-Speed Cub-a na bazi Honda Super Cub ima cijenu od oko 9.400 EUR i dostupno je u verzijama White Edition i Black Edition koje su identične osim boje. 

Tagovi
BIHAMK

Povezane novosti

BMW izdaje "rodni list" za svoje klasične modele

BMW izdaje "rodni list" za svoje klasične modele

BMW Classic, odjel za klasične automobile njemačke marke, počet će izdavati nove digitalne dokumente za vlasnike klasičnih modela. Novi dokument sadrži podatke o motoru, šasiji, datumima proizvodnje i isporuke, kao i popis dodatne opreme.

Ford slavi 60 godina kultnog Mustanga

Ford slavi 60 godina kultnog Mustanga

Kultni Mustang nastao je 1964., u godini kada je Cassius Clay postao Muhammad Ali, Martin Luther King dobio Nobelovu nagradu za mir, a Beatlesi izazvali ludnicu kada su prvi put stigli u Ameriku. U svemu tome je rođen model koji je postao prava legenda.

Možda bi vas zanimalo