Članak top banner 970x90
Vijesti

Atraktivna Ford Puma za najbolju bh. skijašicu Elvedinu Muzaferiju

Elvedina Muzaferija i Grand Automotive iz Sarajeva, uvoznik automobila marke Ford, MG i Chery za BiH, postigli su sporazum o sponzorstvu. Tako će od sada naša najbolja bh. alpska skijašica, voziti atraktivni crossover Ford Pumu.

Autor: BIHAMK

Grand Automotive, kao društveno odgovorna kompanija iz BiH, odlučio je podržati vrhunski bosanskohercegovački sport na svoj način - pomoći će Muzaferiji da i u budućnosti osvaja još bolje sportske rezultate i doprinijeti promociji Bosne i Hercegovine na međunarodnom planu.

Tako će Elvedina Muzaferija, vozeći Forda Pumu, biti svojevrsni promotor i ove bh. kompanije i brenda Ford.

Puma je inače vrhunski Fordov crossover. Model je javnosti prvi put prikazan 2019. godine, kao Fordov odgovor na rastući segment malih gradskih SUV-ova ili crossovera. Okosnicu pogonske grupe čini jednolitarski, trocilindarski benzinski motor koji se sedam puta okitio međunarodnom nagradom "Najbolji motor godine". Puma je crossover dug 4.186 mm i sa svojim kompaktnim dimenzijama predstavlja izraziti kompromis današnjih potreba savremenih vozača za mobilnošću. Dodamo li tome i Fordovu posvećenost ekološki prihvatljivijim automobilima, Ford Puma s blagim hibridnim pogonom je automobil koji će biti blagonaklon prema okolini, a ujedno biti vrlo ekonomičan, budući da troši između 5,6 i 6,3 litre benzina. Na bh. tržištu je dostupna i kao konvencionalni benzinac i kao spomenuti blagi hibrid, a kupci se mogu opredijeliti za jedan od pet bogatih paketa opreme.

Muzaferiji je na korištenje ustupljena Ford Puma 1.0 EcoBoost mHEV sa 155 KS i automatskim mjenjačem u najjačoj  ST-Line X opremi.

Dvadesetčetverogodišnja Elvedina Muzaferija, članica je Skijaškog kuba ''ZE-2010'' i najbolja bosanskohercegovačka alpska skijašica. U protekloj sezoni ostvarila je niz sjajnih rezultata krunisanih spust i Super-G utrkama u finalu FIS Svjetskog kupa.

Najbolju sezonu do sada mlada Visočanka završila je kao  23. skijašica svijeta u disciplini Super-G i 24. skijašica svijeta u disciplini spust.  S posljednjom sezonom u anale bh.skijanja upisala se i četvrtim mjestom u disciplini spust, te devetim mjestom u Super-G disiplini, a u februaru ove godine Bosni i Hercegovini donijela je i prvu zlatnu medalju u Europa kupu u disciplini spust.

U svoj rezime upisala je i medalje državne prvakinj u svim kategorijama. Bila je učesnica Omladinskih olimpijskih igara 2016.godine, učesnica i nositeljica zastave BiH na Zimskim olimpijskim igrama 2018. i 2022. Dosegla je i najbolji plasman u alpskom skijanju za BiH na Zimskim olimpijskim igrama osvojivši 25. mjesto u disciplini Super-G u Pekingu 2022. godine. Muzaferija je učesnica najvišeg ranga svjetskog skijanja – FIS Svjetskog kupa od 2017. godine, a tri godine kasnije postala je prva bh.skijašica koja je osvojila bodove  u Svjetskom kupu.

U narednoj takmičarskoj sezoni, Elvedina Muzaferija Bosnu i Hercegovinu predstavljat će u Svjetskom kupu, Europa kupu te na Svjetskom prvenstvu, što će ujedno biti i velike pripreme za Zimske olimpijske igre 2026. 

''Raduje nas saradnja sa Elvedinom i ponosni smo na činjenicu da će upravo Elvedina voziti jako pouzdan personalizirani automobil. Sigurni smo da će ovaj automobil Elvedini olakšati obavljanje svakodnevnih obaveza ali i pružiti ugodna putovanja, jer udobnost i komfor koji nudi Ford Puma, zasigurno će Elvedini omogućiti da bude što odmornija i spremnija za takmičenja'', izjavila je Ermina Bavčić, marketing menadžerica kompanije Grand Automotive.

Elvedina Muzaferija je istakla svoje oduševljenje s ovim atraktivnbim modelom i ukazanim povjerenjem kompanije Grand Automotive.

''Izuzetno sam radosna i pozitivno iznenađena načinom na koji Grand Automotive prepoznaje moje potrebe, odnosno potrebe vrhunske sportistkinje. Ford Puma je automobil koji me je osvojio u prvoj vožnji i sigurno će mi olakšati utrku s vremenom i brojnim obavezama. S ovom neodoljivom Pumom sigurno ću lakše do ostvarenja svojih ciljeva''.

Kad prvi put bilo gdje vidite bijelu Ford Pumu na kojoj piše "Elvedina Muzaferija - Brza kao Puma", slobodno iskoristite priliku za selfi s našom najboljom skijašicom i, naravno s Pumom. 

BIHAMK

Povezane novosti

Doviđenja A4, dobrodošao novi Audi A5!

Doviđenja A4, dobrodošao novi Audi A5!

Audi je zvanično predstavio novu generaciju modela A5, koja sada postaje direktni nasljednik starog A4. Novi A5 nudi tri motora, uključujući i dizel koji integriše blagu hibridnu tehnologiju. Ipak, najprimamljivija verzija bit će S5 sa V6 motorom i 367 KS.

Možda bi vas zanimalo