Članak top banner 970x90
Vijesti

Atraktivna Ford Puma za najbolju bh. skijašicu Elvedinu Muzaferiju

Elvedina Muzaferija i Grand Automotive iz Sarajeva, uvoznik automobila marke Ford, MG i Chery za BiH, postigli su sporazum o sponzorstvu. Tako će od sada naša najbolja bh. alpska skijašica, voziti atraktivni crossover Ford Pumu.

Autor: BIHAMK

Grand Automotive, kao društveno odgovorna kompanija iz BiH, odlučio je podržati vrhunski bosanskohercegovački sport na svoj način - pomoći će Muzaferiji da i u budućnosti osvaja još bolje sportske rezultate i doprinijeti promociji Bosne i Hercegovine na međunarodnom planu.

Tako će Elvedina Muzaferija, vozeći Forda Pumu, biti svojevrsni promotor i ove bh. kompanije i brenda Ford.

Puma je inače vrhunski Fordov crossover. Model je javnosti prvi put prikazan 2019. godine, kao Fordov odgovor na rastući segment malih gradskih SUV-ova ili crossovera. Okosnicu pogonske grupe čini jednolitarski, trocilindarski benzinski motor koji se sedam puta okitio međunarodnom nagradom "Najbolji motor godine". Puma je crossover dug 4.186 mm i sa svojim kompaktnim dimenzijama predstavlja izraziti kompromis današnjih potreba savremenih vozača za mobilnošću. Dodamo li tome i Fordovu posvećenost ekološki prihvatljivijim automobilima, Ford Puma s blagim hibridnim pogonom je automobil koji će biti blagonaklon prema okolini, a ujedno biti vrlo ekonomičan, budući da troši između 5,6 i 6,3 litre benzina. Na bh. tržištu je dostupna i kao konvencionalni benzinac i kao spomenuti blagi hibrid, a kupci se mogu opredijeliti za jedan od pet bogatih paketa opreme.

Muzaferiji je na korištenje ustupljena Ford Puma 1.0 EcoBoost mHEV sa 155 KS i automatskim mjenjačem u najjačoj  ST-Line X opremi.

Dvadesetčetverogodišnja Elvedina Muzaferija, članica je Skijaškog kuba ''ZE-2010'' i najbolja bosanskohercegovačka alpska skijašica. U protekloj sezoni ostvarila je niz sjajnih rezultata krunisanih spust i Super-G utrkama u finalu FIS Svjetskog kupa.

Najbolju sezonu do sada mlada Visočanka završila je kao  23. skijašica svijeta u disciplini Super-G i 24. skijašica svijeta u disciplini spust.  S posljednjom sezonom u anale bh.skijanja upisala se i četvrtim mjestom u disciplini spust, te devetim mjestom u Super-G disiplini, a u februaru ove godine Bosni i Hercegovini donijela je i prvu zlatnu medalju u Europa kupu u disciplini spust.

U svoj rezime upisala je i medalje državne prvakinj u svim kategorijama. Bila je učesnica Omladinskih olimpijskih igara 2016.godine, učesnica i nositeljica zastave BiH na Zimskim olimpijskim igrama 2018. i 2022. Dosegla je i najbolji plasman u alpskom skijanju za BiH na Zimskim olimpijskim igrama osvojivši 25. mjesto u disciplini Super-G u Pekingu 2022. godine. Muzaferija je učesnica najvišeg ranga svjetskog skijanja – FIS Svjetskog kupa od 2017. godine, a tri godine kasnije postala je prva bh.skijašica koja je osvojila bodove  u Svjetskom kupu.

U narednoj takmičarskoj sezoni, Elvedina Muzaferija Bosnu i Hercegovinu predstavljat će u Svjetskom kupu, Europa kupu te na Svjetskom prvenstvu, što će ujedno biti i velike pripreme za Zimske olimpijske igre 2026. 

''Raduje nas saradnja sa Elvedinom i ponosni smo na činjenicu da će upravo Elvedina voziti jako pouzdan personalizirani automobil. Sigurni smo da će ovaj automobil Elvedini olakšati obavljanje svakodnevnih obaveza ali i pružiti ugodna putovanja, jer udobnost i komfor koji nudi Ford Puma, zasigurno će Elvedini omogućiti da bude što odmornija i spremnija za takmičenja'', izjavila je Ermina Bavčić, marketing menadžerica kompanije Grand Automotive.

Elvedina Muzaferija je istakla svoje oduševljenje s ovim atraktivnbim modelom i ukazanim povjerenjem kompanije Grand Automotive.

''Izuzetno sam radosna i pozitivno iznenađena načinom na koji Grand Automotive prepoznaje moje potrebe, odnosno potrebe vrhunske sportistkinje. Ford Puma je automobil koji me je osvojio u prvoj vožnji i sigurno će mi olakšati utrku s vremenom i brojnim obavezama. S ovom neodoljivom Pumom sigurno ću lakše do ostvarenja svojih ciljeva''.

Kad prvi put bilo gdje vidite bijelu Ford Pumu na kojoj piše "Elvedina Muzaferija - Brza kao Puma", slobodno iskoristite priliku za selfi s našom najboljom skijašicom i, naravno s Pumom. 

BIHAMK

Povezane novosti

Svjetska premijera nove Opel Frontere

Svjetska premijera nove Opel Frontere

Opel je prije nekoliko sedmica objavio prve slike nove Frontere, sad je red došao da ovaj prostrani i udobni kompaktni SUV za ljubitelje prirode i porodice ima svoju svjetsku premijeru. Očekivana osnovna cijena bi trebala biti oko 24.000 eura.

Možda bi vas zanimalo