Aktuelno

Svečanom skupštinom obilježen Dan BIHAMK-a i 78 godina postojanja

Povodom 7. februara, u prisustvu članova Skupštine, Upravnog odbora, uposlenica, uposlenika i brojnih zvanica, danas je u Sarajevu obilježen Dan BIHAMK-a.

Osvrnuli smo se na 2023. godinu, u kojoj smo zabilježili rekordan broj članova - 73.706, te, sa naša 64 vozila i više od 125 saradnika, pružili pomoć na cesti za više od 100.000 ljudi, na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine i Evrope, sve zahvaljujući profesionalnim i poslu posvećenim radnicima, i uz olakšanje kroz inovativnu digitalnu komunikaciju, koju nastavljamo.

Svakodnevno smo plasirali na desetine informacija o stanju na cestama, a naše kamere je tokom 2023. godine posjetilo više od 1,6 miliona korisnika.

Također, važno je spomenuti niz uspješnih aktivnosti našeg Sektora za preventivu, obrazovanje i inovativnost, s ciljem edukacije mladih, uspješnu međunarodnu saradnju u okviru FIA – Međunarodne Automobilske Federacije, čiji je BIHAMK punopravni član, a posebno međunarodnu konferenciju o e-mobilnosti.

Posebno smo ponosni na činjenicu da je BIHAMK prvi klub iz šire regije i među prvim evropskim FIA klubovima kojem je dodijeljen FIA međunarodno priznati ekološki certifikat sa dvije zvjezdice, te da je Elmedin Ćibo, najbolji mladi vozač Bosne i Hercegovine, bio vicešampion Evrope na takmičenju u Beču, Austrija.

Neka ostane zabilježeno i ovo – BIHAMK je, uz policiju, hitnu pomoć i vatrogasce, jedina organizacija koja svoje usluge pruža tokom 365 dana u godini, 24 sata dnevno, ali, kao nebudžetska organizacija.

Iza svih naših uspjeha su ljudi, te je Dan BIHAMK-a prilika da pojedincima i kolektivima zasluženim za izuzetan doprinos u ostvarivanju programskih ciljeva i zadataka BIHAMK-a dodijelimo priznanja, a ove godine, prvi put, osim najboljem mehaničaru i vozaču, priznanja dodjeljujemo i najboljem dispečeru u 2023. godini, kao i najboljem vanjskom saradniku (mehaničar i vučna služba).

Zahvaljujemo se na povjerenju sticanom kroz decenije!

Ostajemo sinonim za pomoć na cesti, posvećeni misiji da budemo još bolji. I još brži.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole. Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cjelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto-moto klubova. Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, uklonili s web stranice. U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine, izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.” Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Povezane vijesti