Aktuelno

BEST YOUNG DRIVER 2022.

Internacionalno takmičenje ''Najbolji mladi vozač'' održano je u 8. oktobra 2022. godine u Madridu (Španija) pod pokroviteljstvom Regije I Međunarodne automobilističke federacije (FIA). Domaćin takmičenja je bio španski autoklub RACE, a pored njega, takmičenju su pristupili i klubovi iz Nizozemske (ANWB), Slovenije (AMZS), Bosne i Hercegovine (BIHAMK), Velike Britanije (IAM Road Smart), Mađarske ( MAK), Austrije (ÖAMTC), Poljske (PZM) i Bugarske (UAB).

Amar Hadžimustafić (Tuzla) i Sara Hodžić (Sarajevo), najbolji mladi vozači Bosne i Hercegovine za 2022. godinu, predstavljali su BIHAMK na ovom prestižnom takmičenju. Vođa tima ispred BIHAMK-a bila je Silma Muminović.

Za titulu najboljeg mladog vozača Evrope natjecalo se 17 takmičara, među kojima se našlo i pet djevojaka. Svi takmičari su morali proći šest vježbi na pripremljenom poligonu i to vožnju vozilom unazad, slalom vozilom na mokroj podlozi, off road vožnja, parking, slalom vozila sa loptom i lagani drift.

Predstavnici BIHAMK-a su ostvarili odlične rezultate jer je Amar Hadžimustafić završio takmičenje kao 6. najbolji mladi vozač u Evropi, čime smo pokazali da mladi vozači u Bosni i Hercegovini voze odgovorno, sigurno i spretno.

Najzanimljivija vježba Sari i Amaru je bila off road, dok vožnju vozilom unazad smatraju najtežom vježbom na poligonu. Uvjereni smo da će Sara i Amar kao prvi pobjednici i predstavnici mladih vozača biti odlični ambasadori dobre i sigurne vožnje za sve druge mlade vozače u Bosni i Hercegovini.

Drago nam je da je BIHAMK po prvi put bio dio ovog prestižnog takmičenja, a organizatorima upućujemo čestitke na njegovoj uspješnoj realizaciji.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole. Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cjelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto-moto klubova. Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, uklonili s web stranice. U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine, izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.” Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Povezane vijesti