Aktuelno

BIHAMK-U DODIJELJEN MEĐUNARODNI FIA EKOLOŠKI CERTIFIKAT SA DVIJE ZVJEZDICE!

Nakon zaključenja  višemjesečnog akreditacijskog procesa kojim je procijenjen nivo i kvalitet primjene najboljih ekoloških praksi u procesima rada BIHAMK grupacije, s ponosom objavljujemo da je BIHAMK-u dodijeljen međunarodno priznati FIA ekološki certifikat sa dvije zvjezdice (od maksimalno moguće tri zvjezdice).

Dodjeljivanjem ovog prestižnog cerifikata, Međunarodna automobilistička federacija (FIA) potvrdila je da su brojne ekološke aktivnosti koje BIHAMK sprovodi u potpunosti usklađene sa svjetskim standardima ove oblasti definiranim kroz dugoročnu FIA Strategiju zaštite okoliša i UN Ciljeve održivog razvoja do 2030. godine.

Primjeri naših pozitivnih ekoloških praksi obuhvataju: uvođenje ECO voznog parka pomoći na cesti, racionalno korištenje svih vidova energije, intenzivnu promociju ekoloških tema kroz BIHAMK-ove komunikacijske kanale te preuzimanje uloge vodećeg neutralnog promotora elektromobilnosti u Bosni i Hercegovini.

Pored uspješnog zaključenja zahtijevnog akreditacijskog procesa, posebno nas je obradovala ocjena potpisnika certifikata, Tima Shearmana, zamjenika FIA Predsjednika za automobilsku mobilnost i turizam i Felipea Calderona, predsjednika FIA komisije za zaštitu okoliša i održivi razvoj, koji su u zvaničnoj čestitki BIHAMK-u, između ostalog, naveli:

“Željeli bismo vam čestitati na odlično obavljenom zadatku i naglasiti vašu impresivnu posvećenost pitanjima zaštite prirodne sredine koja je od prošle godine bila evidentna tokom cjelokupnog procesa akreditacije. Uvjereni smo da BIHAMK posjeduje neophodnu stručnost da tokom naredne faze akreditacijskog procesa dostigne ekološki certifikat najvišeg nivoa.”

Također je izvjesno da će već ustanovljeni alati na nivou BIHAMK grupacije: Politika zaštite okoliša, Implementacijski plan sistema upravljanja okolišem i Registar okolišnih ciljeva, dodatno unaprijediti aktivnosti BIHAMK-a na području zaštite prirodne sredine. Vjerujemo da će naš svaki naredni korak u ovom procesu biti na dobrobit BIHAMK-ovih uposlenika, naših cijenjenih članova i cjelokupne društvene zajednice, te da će jasno označiti naš doprinos u olakšavanju problema klimatskih promjena i ostvarenju tranzicije ka održivoj mobilnosti koja nema alternativu.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole. Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cjelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto-moto klubova. Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, uklonili s web stranice. U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine, izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.” Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Povezane vijesti