Aktuelno

ZAVRŠENO ŠKOLSKO KVALIFIKACIONO TAKMIČENJE SOT 2023.

Bosanskohercegovački auto-moto klub i ove godine po dvadesetsedmi put organizuje Saobraćajno/prometno–obrazovno/odgojno takmičenje/natjecanje učenika osnovnih škola u Bosni i Hercegovini. 

Takmičenje/natjecanje se izvodi po izmjenjenom sistemu i sastoji se od školskog, školskog kvalifikacionog i na kraju finalnog takmičenja/natjecanja, izuzev područja gdje postoji tradicija provođenja takmičenja po starom sistemu (Tuzlansko područje i područje Brčko Distrikta).

Školsko kvalifikaciono takmičenje/natjecanje završeno je 19. maja/svibnja 2023. godine, a realizovano je elektronski popunjavanjem online testova.

U nastavku je spisak takmičara/natjecatelja koji su se plasirali na Finalno takmičenje/natjecanje:

MJESTO

ŠKOLA

TAKMIČARI

GRUDE

OŠ ''FRA STIPANA VRLJIĆA''

Jana JASAK

ŠIROKI BRIJEG

 OŠ ''BIOGRACI''

Nika ANIĆ

Katarina BOGDAN

Josip MARKIĆ

KONJIC

OŠ ''SEONICA''

Adin TURAK

 CAZIN

 OŠ ''SKOKOVI''

Adijan DURAKOVIĆ

Sandi KOVAČEVIĆ

CAZIN

OŠ ''OSTROŽAC''

Berina Majetić

 BOSANSKA KRUPA

 ''DRUGA OSNOVNA ŠKOLA''

Lamija BEĆIREVIĆ

Edis BALKIĆ

 BUGOJNO

 ''DRUGA OSNOVNA ŠKOLA''

Nedžla HUNTIĆ

Esad DELIBAŠIĆ

ZAVIDOVIĆI

''DRUGA OSNOVNA ŠKOLA''

Kenan MAHMUTOVIĆ

VISOKO

 OŠ ''MEHMEDALIJA MAK DIZDAR''

Emina MEŠINOVIĆ

Hana MUSLIJA

Adin BUZA

Kerim HINDIJA

VISOKO

OŠ ''SAFVET-BEG BAŠAGIĆ''

Imran TIHIĆ

VISOKO

OŠ ''KULIN BAN''

Namik ČELIK

 SARAJEVO

 OŠ ''AVDO SMAILOVIĆ''

Amina ZIMIĆ

Adi LJAJIĆ

Džan KISIĆ

SARAJEVO

OŠ ''ČENGIĆ VILA I''

Tajra ZEKOVIĆ

SARAJEVO

OŠ ''VRHBOSNA''

Ismail MRKALJEVIĆ

SARAJEVO

OŠ ''ALEKSA ŠANTIĆ''

Ada VATREŠ

SARAJEVO

OŠ ''HASAN KIKIĆ''

Ajnur KAMARIĆ

SARAJEVO

OŠ ''POFALIĆI''

Ramiz MEHULIĆ - ZAIMOVIĆ

SARAJEVO

OŠ ''FATIMA GUNIĆ''

Abdulah GRBO

SARAJEVO

''PETA OSNOVNA ŠKOLA''

Melina LAVIĆ

SARAJEVO

''OSMA OSNOVNA ŠKOLA AMER ĆENANOVIĆ''

Asja ĆENANOVIĆ

SARAJEVO ''OSMA OSNOVNA ŠKOLA AMER ĆENANOVIĆ'' Hamza MEHMEDSPAHIĆ

SARAJEVO

OŠ ''MEŠA SELIMOVIĆ''

Mehmed ĆELEŠ

 SARAJEVO

 OŠ ''HASAN KAIMIJA''

Semina LENDO

Emma KRAJNC

SARAJEVO

 ''KATOLIČKI ŠKOLSKI CENTAR SV. JOSIP''

Mak BAJŠANSKI

Luka MARAUS

 Finalno takmičenje/natjecanje planirano je da se održi u Sarajevu 03. juna/lipnja 2023. godine.

Finalno takmičenje/natjecanje sastoji se od teoretskog takmičenje/natjecanje i praktičnog takmičenje/natjecanje. Teoretski dio se odnosi na poznavanje saobraćajnih propisa, dok je praktični dio vožnja bicikla na posebno pripremljenim poligonima.

Dva dječaka i dvije djevojčice koji ostvare najbolje rezultate činit će ekipu koja će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na ovogodišnjem Europskom takmičenju/natjecanju koje se održava u Baru u Crnoj Gori u septembru/rujnu 2023. godine.

Dodatne informacije o praktičnom Finalnom takmičenju/natjecanju biće naknadno dostavljene svim takmičarima/natjecateljima i njihovim trenerima.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole. Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cjelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto-moto klubova. Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, uklonili s web stranice. U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine, izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.” Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Povezane vijesti