Aktuelno

U skladu sa  Pravilnikom o organizaciji saobraćajno/prometno-obrazovnog takmičenja/natjecanja 21. aprila 2017. godine počeo je ovogodišnji ciklus Saobraćajno/prometnih-obrazovnih takmičenja /natjecanja.

I ove godine takmičenje/natjecanje se izvodi po izmjenjenom sistemu i sastoji se od školskog, školskog kvalifikacionog i na kraju finalnog takmičenje/natjecanja, izuzev područja gdje postoji tradicija provođenja takmičenja po starom sistemu (Sarajevsko, Tuzlansko i područje Brčko Distrikta). Školsko kvalifikaciono takmičenje/natjecanje realizovano je elektronski  popunjavanjem  online testova. 

Spisak takmičara/natjecatelja koji su prošli u dalji tok takmičenja/natjecanja  - direktno na Finalno takmičenje/natjecanje


Finalno takmičenje/natjecanje ove godine će se realizovati u Kladnju i Olovu 27. i 28. maja/svibnja 2017. godine.

Prvog dana takmičenja/natjecanja realizovaće se I dio takmičenja/natjecanja - teoretsko takmičenje/natjecanje, nakon čega je predviđeno druženje takmičara/natjecatelja i izlet na neko od izletišta u okolini Kladnja.

Drugi dan takmičenja/natjecanja rezervisan je za praktično takmičenje/natjecanje, odnosno za vožnju bicikla na posebno pripremljenom poligonu gdje će takmičari/natjecatelji pokazati svoju spretnost u upravljanju biciklom, kao i na poligonu "Labirint života", koji simulira stvarne raskrsnice/raskrižja sa saobraćajnim/prometnim znakovima, gdje će pokazati svoju sposobnost snalaženja u vožnji bicikla na javnim cestama.


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Subota
  • Nedjelja
  • Ponedjeljak