Aktuelno

Svečanom Skupštinom koja je održana danas u  Sarajevu, Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK) je obilježio Dan BIHAMK-a, 7.februar. 

U prisustvu članova Skupštine i brojnih zvanica, svečana Skupština je protekla u znaku dodjele tradicionalnih godišnjih priznanja za poseban doprinos ostvarenju programskih ciljeva i zadataka BIHAMK-a. Dodjeljeno je 11 kolektivnih i 13 individualnih priznanja, zlatnih i srebrenih plaketa i znački, te priznanja “Najuspješnija škola” i “Najuspješniji nastavnik”.

Na osnovu rezultata ostvarenih u prošlogodišnjem ciklusu saobraćajno-obrazovnih takmičenja, najuspješnijom školom proglašena je Druga osnovna škola Bugojno kojoj pored priznanja pripada i materijalna nagrada – biciklo i biciklistička kaciga za rad saobraćajne sekcije. Za najuspješnijeg nastavnika proglašen je Midhat Pipić, nastavnik u istoj školi, kojem je pored priznanja uručena i novčana nagrada.

U skladu sa tradicijom pružanja pomoći osnovnim školama u savladavanju vožnje bicikla i snalaženju u saobraćaju, ove godine, zajedno sa Ministarstvom za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo obezbjeđena je donacija tri poligona za ispit spretnosti u vožnji biciklom osnovnim školama koje je predložilo ministarstvo, a to su: JU „Peta osnovna škola“ Ilidža, JU „6.mart“ Hadžići i JU „Hašim Spahić“ Ilijaš. Donaciju je predstavnicima škola uručila pomoćnica ministra za obrazovanje, nauku i mlade KS, Azra Ivazović.

DOBITNICI PRIZNANJA


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Ponedjeljak
  • Utorak
  • Srijeda