Aktuelno

U periodu od 14. do 17. decembra/prosinca 2019.godine u organizaciji KJP Centar Skenderija i Auto 4x4 održana je Sarajevska izložba automobila (SIA), na kojem je Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK) izložio Simulator prevrtanja vozila kao i Simulator čeonog sudara.

Posjetitelji Sarajevske izložbe automobila (SIA) imali su priliku da pogledaju nove modele automobila svjetskih brendova, old timere, trkaće automobile, tunirana i style vozila, bolide mini Formule 1, kartinge, kvadove, motocikle, skutere, prateću automobilsku opremu, vozila MUP-a, kao i Simulatore prevrtanja i čeonog sudara izložene od strane Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba, koji su ukazivali na značaj korištenja sigurnosnog pojasa tokom vožnje.

Pored vozila, na malom poligonu, koji je simulirao cestu sa svom pratećom horizontalnom i vertikalnom signalizacijom, djeca, koja su posjetila sajam, imala su priliku da se educiraju o sigurnosti u saobraćaju.

Simulator prevrtanja vozila, kao i Simulator čeonog sudara privukli su pažnju mnogobrojnih posjetitelja, koji su bili u mogućnosti da kroz simulaciju saobraćajnih nezgoda, testiranjem oba simulatora, uvide važnost korištenja sigurnosnih sistema u vozilima. Pored navedenog podjeljeni su i informativno-edukativni leci čijim sadržajem smo nastojali da utičemo na svijest vozača o neophodnosti korištenja sigurnosnog pojasa i autosjedalica u vozilima u kojima se prevoze djeca, o uticaju korištenja mobilnog telefona na sigurnost u saobraćaju, kao i o značaju pripremljenosti vozila za zimske uslove vožnje.

U sklopu Sarajevske izložbe automobila, održana je i Konferencija o sigurnosti u saobraćaju i elektromobilnosti koja se sastojala iz tri panela, sigurna vozila i sigurna cesta, elektromobilnost i sigurnost kretanja, te sigurnost saobraćaja i zakonske osnove na kojoj su između ostalog prisustvovali Igor Pejić, sekretar Ministarstva prometa i komunikacija Bosne i Hercegovine, Željko Klisara, predstavnik MUP-a Kantona Sarajevo – Sektora saobraćajne policije i Hajrudin Prolić, predstavnik Privredne komore FBiH – Udruženja za elektromobilnost.

Po završetku uspješne manifestacije organizatori su svim izlagačima uručili Zahvalnice za učešće na izložbi automobila.


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Petak
  • Subota
  • Nedjelja