Aktuelno

Dana 08. septembra 2023. godine na parkingu olimpijske dvorane Zetra u Sarajevu održano je 2. finalno državno takmičenje u spretnosti vožnje i poznavanja saobraćajnih pravila „Najbolji mladi vozač u Bosni i Hercegovini“ u organizaciji Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK-a).  

Takmičenje za najboljeg mladog vozača, pored ukazivanja na značaj sigurnog ophođenja u saobraćaju, ima za cilj podizanje svijesti o oblastima saobraćajnih pravila, prve pomoći, bezbjednosti na cestama i tehničkih aspekata vozila među mladim vozačima.

Na Finalnom takmičenju se takmičilo 17 takmičarki i takmičara širom Bosne i Hercegovine, a prva tri mjesta su osvojili:

1. Elmedin Ćibo, Konjic

2. Adis Potura, Sarajevo

3. Ammar Dizdarević, Sarajevo

Ovim takmičenjem BIHAMK želi unaprijediti i promovisati sigurno ponašanje u vožnji kod mladih ljudi. Pobjednici na takmičenju će imati važnu ulogu ambasadora sigurnosti na cestama koji podstiču navike sigurne vožnje kod mladih vozača u Bosni i Hercegovini.

Finalno takmičenje se sastojalo od šest disciplina: 1. ubrzanje između čunjeva, 2. slalom sa lopticom na haubi, 3. vožnja unazad na kameru, 4. bočni parking i garaža u uskom prostoru, 5. vožnja unazad na retrovizore, kao i 6. prva pomoć.

Dva najbolja takmičara, Elmedin Ćibo i Adis Potura, plasirali su se na Internacionalno takmičenje za najboljeg mladog vozača, pod pokroviteljstvom FIA-e, koje će se održati 06-08. oktobra 2023. godine u Beču (Austrija).

Svim takmičarima su uručene vrijedne nagrade za učestvovanje od strane Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK-a)

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole.

Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cijelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto moto klubova.

Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome odmah obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, trenutno uklonili s web stranice.

U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.”

Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Četvrtak
  • Petak
  • Subota
loading ...