Aktuelno

Dana 05.10.2021. godine predstavnici Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona, Eldin Durmić i Senaid Mujezinović su na poziv BIHAMK-a posjetili naš Tehnički centar u Zenici.

Cilj posjete je prezentovanje mogućnosti i performansi Simulatora vožnje, koji je BIHAMK nabavio za potrebe realizacije saobraćajno-edukativnih aktivnosti, a u svrhu poboljšanja edukacije budućih vozača, vozača početnika, kao i dugogodišnjih i starijih vozača. Tom prilikom predstavnici Ministarstva su upoznati sa bogatim spektrom mogućnosti Simulatora vožnje koji ima sposobnost da vozače stavi u različite saobraćajne situacije u kojima se mogu naći i u stvarnim uslovima vožnje i na taj način provjeri njihove vozačke sposobnosti. Također, razgovarano je o mogućnostima saradnje u okviru nadležnosti Ministarstva, a sve u cilju poboljšanja edukacije budućih vozača u saradnji sa srednjim školama i auto školama. Pored Simulatora vožnje predstavljena su i još dva simulatora koja u svom vlasništvu posjeduje BIHAMK, Simulator čeonog sudara i Simulator prevrtanja, koji ukazuju na značaj korištenja sigurnosnog pojasa tokom vožnje.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole.

Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cijelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto moto klubova.

Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome odmah obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, trenutno uklonili s web stranice.

U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.”

Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Četvrtak
  • Petak
  • Subota
loading ...