Aktuelno

ZAVRŠENO ŠKOLSKO KVALIFIKACIONO TAKMIČENJE/NATJECANJE

U skladu sa  Pravilnikom o organizaciji saobraćajno/prometno-obrazovnog takmičenja/natjecanja, 28. septembra/rujna 2020. godine počeo je ovogodišnji ciklus Saobraćajno/prometnih-obrazovnih takmičenja/natjecanja.

S obzirom na sve zabrane i ograničenja koja su aktuelna zbog pandemije korona virusa, te činjenice da se nastava u osnovnim školama odvija na online platformi, ove godine takmičenje/natjecanje se izvodi po izmjenjenom sistemu, te se na svim nivoima provodi na istom principu – online.  Školsko kvalifikaciono takmičenje/natjecanje realizovano elektronski popunjavanjem online testova završeno je 08. oktobra/listopada 2020. godine.

U nastavku je spisak takmičara/natjecatelja koji su prošli u dalji tok takmičenja/natjecanja - direktno na online finalno takmičenje/natjecanje:

Mjesto

Škola

Takmičari

Konjic

OŠ “Seonica”

Nedim Šteta

Stolac

“Prva osnovna škola”

Lejla Obradović

Goražde

OŠ "Prača”

Lamija Imširović

Srebrenik

OŠ “Rapatnica”

Lamija Mutapčić

Riad Pedljić

Gračanica

OŠ “Džakule”

Ajla Buljubašić

Anida Hodžić

Almedin Selimović

Azmin Hasić

Gradačac

OŠ “Musa Ćazim Ćatić”

Ajdin Baturić

Amar Smajić

Cazin

OŠ “Liskovac”

Ajna Pjanić

Arnela Abdić

Visoko

OŠ “Mehmedalija Mak Dizdar”

Belma Javoraš

Benjamin Daut

Armin Karavelić

Brčko - Gornji Zovik

Jedanaesta osnovna škola

Anto Frančešević

 

Takmičari/natjecatelji koji su ostvarili plasman na ovogodišnje finalno takmičenje/natjecanje će raditi posebno pripremljen teoretski online test na dan 23. oktobra/listopada 2020. godine. Dodatne informacije o Finalnom takmičenju/natjecanju, koje se odnose na način i tačno vrijeme realizacije biće naknadno dostavljene svim takmičarima/natjecateljima.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole. Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cjelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto-moto klubova. Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, uklonili s web stranice. U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine, izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.” Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Povezane vijesti