Aktuelno

Od 7. - 9. juna/lipnja u Sarajevu  je održan Trening o sigurnosti tunela u Bosni i Hercegovini koji je okupio preko dvadeset učesnika, predstavnika Ministarstva prometa i komunikacija Federacije BiH, JP Cesta FBiH, JP Autoceta FBiH, te predstavnike glavnih pokrovitelja i inicijatora ovog skupa - EBRD-a (Evropske banke za obnovu i razvoj) i EASST-a (Istočne Alijanse za siguran i održiv transport). 

Trening je realiziran u okviru šireg EBRD-ovog programma obuke vezano za EU Direktivu 2004/54 o minimalnim sigurnosnim zahtijevima u tunelima, a trodnevni rad obuke u hotelu Evropa prigodnim obraćanjima su otvorili: gđa. Maja Jaćimovska, predstavnica EBRD-a u BiH, gđa. Emma MacLennan, generalna direktorica EASST-a i g. Tomisav Bojić, načelnik jedinice za sigurnost Ministarstva prometa i komunikacija FBiH.

Intenzivan rad obuke obuhvatio je veliki broj izuzetno značajnih tema vezanih za sigurnost cestovnih tunela, a u četvrtak, 08. juna/lipnja uspješno je realizirana terenska posjeta Centru za održavanje i kontrolu prometa i tunelu 1. mart. Obuku su vodili su iskusni eksperti iz oblasti sigurnosti tunela: g. Nikolaos Vagiokas i g. Stratis Parasidisa, a BIHAMK je, prema ocjeni učesnika, odlično obavio svoj zadatak organizacije ovog zahtijevnog događaja.
Gđa. Emma MacLennan, generalna direktorica EASST-a iskoristila je svoj boravak u Sarajevu za kraću radnu posjetu BIHAMK-u koja je obuhvatila sastanake sa najvišim predstavnicima Uprave BIHAMK-a koji su je upoznali sa radom većine naših sektora i službi. Iskazavši pohvale na račun sveukupnog kvaliteta djelovanja Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba, Gđa. MacLeannan je najavila nastavak zajedničke saradnje između EASST-a i BIHAMK-a na realizaciji programa kojima će se direktno uticati na poboljšanje cestovne sigurnosti u Bosni i Hercegovini.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole.

Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cijelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto moto klubova.

Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome odmah obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, trenutno uklonili s web stranice.

U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.”

Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Četvrtak
  • Petak
  • Subota
loading ...