Aktuelno

Učešće u saobraćaju jedno je od najznačajnijih i najkomplikovanijih iskustava u životu svakog djeteta, jer djeci nije lako da se prilagode složenim uslovima kretanja kakve saobraćaj nameće. Bosanskohercegovački auto-moto klub posebnu pažnju pridaje prvačićima koji polaskom u školu postaju samostalni učesnici u saobraćaju. 

Uposlenici Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba su 29. novembra 2022. godine posjetili Katolički školski centar ''Sv. Josip'' u Sarajevu i održali radionicu ''Siguran put do škole''. Radionici je prisustvovalo 54 prvačića koji su kroz prezentaciji, prigodnu njihovom uzrastu, imali priliku upoznati se o rizicima sa kojima se mogu susresti u saobraćaju. Cilj radionice je bio da steknu dodatna znanja i vještine za sigurno kretanje, te da se upoznaju sa pravilima ponašanja kako bi bili sigurni na putu od kuće do škole.

Svim učenicima je podijeljen edukativni materijal bojanka ''Dijete u saobraćaju'' kako bi na zabavan način ponovili naučena pravila, a u cilju povećanja njihove vidljivosti u saobraćaju podijeljene su reflektirajuće narukvice i privjesci.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole.

Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cijelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto moto klubova.

Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome odmah obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, trenutno uklonili s web stranice.

U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.”

Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Četvrtak
  • Petak
  • Subota
loading ...