Aktuelno

Dana 26. septembra 2021. godine Bosanskohercegovački auto-moto klub BIHAMK podržao je manifestaciju u organizaciji Udruženja za promociju bezbjednosti saobraćaja iz Cazina i priključio se obilježavanju„Dana bez automobila“u ovom gradu.

Na taj način još jednom je pokazao da kao društveno odgovorna organizacija kroz različite aktivnosti i projekte značajnu pažnju posvećuje svim segmentima koji se odnose na saobraćaj u cjelini s posebnim akcentom na sigurnost svih učesnika u saobraćaju, ali i na zaštitu životne sredine.


Naime, pored niza zabavnih i društveno korisnih aktivnosti za djecu i odrasle, na ovoj manifestaciji građanima je bilo omogućeno da na BIHAMK-ovom Simulatoru sudara kroz simulaciju saobraćajne nezgode uvide važnost korištenja sigurnosnog pojasa u vozilima prilikom vožnje. Pored navedenog svim mališanima BIHAMK je obezbjedio prigodne poklone (bojanke, slikovnice, reflektirajuće privjeske i narukvice) s ciljem edukacije o pravilnom ponašanju u saobraćaju i važnosti njihove vidljivosti na cesti. Osim toga,svim ostalim učesnicima podijeljen je edukativno-informativni materijal čijim sadržajem nastojimo da utičemo na svijest vozača o neophodnosti korištenja sigurnosnog pojasa, o značaju korištenja autosjedalica u vozilima u kojima se prevoze djeca, o smanjenju negativnog efekta automobila na okolinu, o uticaju korištenja mobilnog telefona na sigurnost saobraćaja, kao i o značaju pripremljenosti vozila za zimu.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole.

Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cijelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto moto klubova.

Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome odmah obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, trenutno uklonili s web stranice.

U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.”

Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Četvrtak
  • Petak
  • Subota
loading ...