Aktuelno

PODRŽIMO I OVAJ PUT NAŠE ZMAJEVE

U susret kvalifikacionim utakmicama koje očekuju našu reprezentaciju tokom mjeseca juna, BIHAMK i ovaj put želi da pomogne najvatrenijim navijačima koji prate našu reprezentaciju kako bi što sigurnije doputovali do svog krajnjeg odredišta, Allianz (Juventus) Stadiona u Torinu (ITA).

Iz tog razloga podsjećamo Vas na radnje koje prije samog puta trebate poduzeti kako biste detaljno isplanirali putovanje i pripremili Vaše vozilo za duže putovanje:

- izračunajte tačnu udaljenost koju trebate preći, kako biste što preciznije mogli uraditi kalkulacije troškova,
- odredite mjesta na kojima ćete praviti duže i/ili kraće pauze,
- odredite koje ćete granične prijelaze koristiti,
- pripremite vozilo za duže putovanje.

Utakmica protiv selekcije Italije na rasporedu je 11. juna/lipnja 2019. godine.

Za one koji će put Torina (ITA) krenuti iz Bosne i Hercegovine organizovano ili u vlastitoj režiji slijedi par korisnih informacija:

Udaljenost na relaciji Sarajevo - Torino iznosi 1167 km (via Zenica-Doboj-B.Gradiška-Zagreb-Ljubljana-Trst-Milano).

Za putovanje kroz Hrvatsku, u jednom smjeru (Nova Gradiška-Zagreb-Bregana) platit ćete 68 Kn cestarine. U Sloveniji cestarina (vinjeta) za 7 dana iznosi 15 EUR-a, a u Italiji (Trst-Milano-Torino) 47,40 EUR-a.

Prosječna cijena goriva po litri je 1,45 EUR-a.

Prije samog polaska na putovanje pregledajte svoje vozilo kako biste se uvjerili u ispravnost vozila, tj. dijelova/sklopova vozila kao i opreme:

- Provjerite nivo tečnosti u vozilu (motorno ulje, ulje za servo volan, ulje u kočionom sistemu, rashladnu tečnost motora i tečnost za pranje stakala)
- Provjerite kočnice i uređaj za upravljanje
- Prekontrolišite svjetlosnu signalizaciju i kontrolne lampice
- Provjerite klima uređaj
- Provjerite pritisak, profil i opće stanje pneumatika

Kako biste bezbjedno putovali, provjerite da li posjedujete kompletnu obaveznu opremu (retroreflektirajući prsluk i trougao, komplet sijalica, sajlu za vuču, prvu pomoć, autosjedalicu za djecu - ukoliko planirate putovati sa djecom i Obrazac Evropskog izvještaja o saobraćajnoj nezgodi).

Savjet PLUS

Provjerite da li ste ponijeli pasoš, vozačku dozvolu, saobraćajnu dozvolu, policu osiguranja, zeleni karton, i naravno da li ste se učlanili u BIHAMK. Ukoliko niste član BIHAMK to možete učiniti na slijedećim lokacijama. 

Informišite se o stanju na cestama, mogućim obustavama saobraćaja, zastojima i gužvama na graničnim prijelazima putem telefona Informativnog centra BIHAMK-a na broj 1282 (opcija 4).

U slučaju da Vam vozilo ostane u kvaru ili doživite saobraćajnu nezgodu, mjesto događaja odmah osigurajte i označite kako bi se otklonile nove opasnosti za ostale učesnike u saobraćaju, te odmah pozovite policiju i obavijestite BIHAMK pozivom na telefonski broj 1282 (iz inostranstva +387 33 282 100) kako bismo vam organizovali pomoć na cesti i/ili nastavak putovanja.

Ukoliko još uvijek niste član BIHAMK-a, posjetite našu web stranicu https://bihamk.ba/bs i izaberite jedan od tri ponuđena paketa – START, CLASSIC i PLUS, a ukoliko se učlanite online ostvarujete dodatni popust.  

Za put u Italiju preporučujemo naše PLUS članstvo, s kojim možete bezbrižno putovati. Pogodnosti unutar PLUS članstva možete vidjeti na https://bihamk.ba/bs/clanstvo/uslovi-koristenja/10

Članovi BIHAMK-a uživaju u nizu članskih pogodnosti putem BIHAMK BONUS programa  ili SHOW YOUR CARD.

Zmajevima želimo pobjede, a Vama sretan put i ugodno putovanje!

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole. Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cjelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto-moto klubova. Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, uklonili s web stranice. U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine, izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.” Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Povezane vijesti