Aktuelno

Reprezentacija Bosne i Hercegovine pod pokroviteljstvom BIHAMK-a učestvovala je na 36. Evropskom saobraćajno-obrazovnom takmičenju.  Takmičenje je održano u Baru (Crna Gora) u periodu od 22. – 25. septembra 2023. godine,  a domaćin i organizator je bio Auto moto savez Crne Gore (AMSCG).   

Na ovogodišnjem evropskom takmičenju nastupili su predstavnici 20 klubova iz 19 evropskih zemalja i to Albanija, Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Mađarska, Francuska, Češka Republika, Srbija, Litvanija, Crna Gora, Slovačka, Švicarska, Poljska, Latvija, Rumunija, Turska, Slovenija i Portugal.

Tim čine dva dječaka i dvije djevojčice, učenici petih i šestih razreda osnovne škole, koji predstavljaju svoje zemlje kao i nacionalne autoklubove iz tih zemalja. Takmičenje je održano po tzv. ”rotacijskom” sistemu, a svi takmičari su nastupali na sedam takmičarskih stanica (disciplina).

Reprezentaciju BIHAMK-a su činili:
1. Amna IMŠIĆ, OŠ ''ŠESTA OSNOVNA ŠKOLA'' BRČKO,
2. Maida ŠEHIĆ, OŠ ''DUBRAVE'' ŽIVINICE,
3. Emil BEGUNIĆ, ''RAPATNICA'' SREBRENIK,
4. Adin TURAK, ''SEONICA'' KONJIC.

Sa reprezentacijom BIHAMK-a putovala su dva trenera Silma Muminović (BIHAMK) i Anel Raščić (BIHAMK), kao i dva nastavnika Zijad Lepara (OŠ ''Seonica'' Konjic) i Fuad Kavazović (OŠ ''Rapatnica'' Srebrenik).

Po završetku takmičenja održana je svečana ceremonija proglašenja najboljih, a naša reprezentacija je u konkurenciji klubova zauzela 13. mjesto. Prioritet BIHAMK-a na ovom takmičenju jeste da djeca razmjene iskustva i da se druže sa učesnicima iz cijele Evrope, poboljšaju svoju vještinu snalaženja u svim saobraćajnim situacijama, te da im ovo takmičenje ostane u lijepom sjećanju.

Ovom prilikom čestitamo našim predstavnicima što su na dostojanstven način predstavili Bosnu i Hercegovinu na ovom velikom takmičenju.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole.

Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cijelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto moto klubova.

Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome odmah obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, trenutno uklonili s web stranice.

U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.”

Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Četvrtak
  • Petak
  • Subota
loading ...