Stanje na cesti u BiH

Opšte informacije

Stanje na cestama 19. 03. 2018. u 16 : 30 sati

Zbog ugaženog snijega na kolovozu sporije se saobraća na putnom pravcu Drvar-Bosansko Grahovo-Livno. Dodatne poteškoće na ovoj dionici stvara jak vjetar, koji mjestimično formira sniježne nanose.

Na magistralnom putu M-14.1 Bosanska Gradiška-Bosanska Dubica (u mjestu Gašnica), zbog izlijevanja rijeke Save saobraćaj je obustavljen za putnička vozila, dok teretna vozila i autobusi ovom dionicom saobraćaju usporeno.

Do izlijevanja rijeke došlo je i na magistralnom putu M-14 Bosanska Dubica-Kostajnica (u mjestu Vrioci), gdje se saobraća jednom trakom, naizmjenično.

Zbog većeg odrona na regionalnom putu R-408 Drvar-Martin Brod u funkciji je jedna saobraćajna traka.

Povećana je opasnost od odrona i na ostalim dionicama koje vode kroz usjeke. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Foča, Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Zbog urušavanja potpornog zida na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

Zbog radova na rekonstrukciji rasvjete u tunelu Jajce II (M-5), u terminu od 07:30 do 17 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.


„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Kod sudara za putnike na zadnjem sjedištu koji se nisu vezali sigurnosnim pojasom opasnost od težeg ozljeđivanja i smrtnog stradanja se povećava za tri puta u odnosu na vezane putnike. Zato UVIJEK PROVJERITE JESU LI SVI VAŠI PUTNICI VEZALI SIGURNOSNE POJASEVE ! 


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Ponedjeljak
  • Utorak
  • Srijeda