Stanje na cesti u BiH

Opšte informacije

Stanje na cestama 21. 09. 2018. u 15 : 10 sati

Na magistralnom putu M-17 Sarajevo-Konjic zbog saobraćajne nezgode u tunelu Ivan saobraća se otežano, jednom trakom.

Zbog radova na redovnom održavanju rasvjete u tunelu kod mjesta Ustirama na magistralnom putu M-16.2 Jablanica-Prozor, danas do 18 sati vozila saobraćaju jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

U toku su radovi na sanaciji mosta na magistralnom putu M-5 na ulazu u Ključ, tako da vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na rekonstrukciji mosta preko rijeke Vrbas, saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sanacioni radovi izvode se i na autoputu A-1 na dionicama Sarajevo zapad-Lepenica i Visoko-Kakanj, kao i na magistralnim putevima M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj i M-16.1 Klašnice-Prnjavor.

Od ostalih puteva sa izmjenjenim režimom saobraćaja izdvajamo regionalne puteve: R-418 Prozor-Tomislavgrad (Podbor-Aćimići), R-445 Lješevo-Visoko, R-454a Bratunac-Drinjača i R-474 Jelah-Piljužići.

U cilju nesmetanog održavanja penjačkog “Drill and Chill” festivala do 23.septembra, od 11 do 11:45 sati dolazi do obustave saobraćaja na magistralnom putu M-16 Karanovac-Crna Rijeka, na lokalitetu kanjona Tijesno. Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren na put preko Čađavice (Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad).

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Zbog radova na asfaltiranju u Crnoj Gori i najavljenih obustava saobraćaja, danas od 15:30 do 18:30 sati i sutra (22.09.) od 09 do 13 i 15:30 do 18:30 sati, ne preporučuje se korištenje GP Deleuša.

Napominjemo vozače da je zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.

Zbog posjete ministra vanjskih poslova Ruske Federacije od 14 do 16 i od 18 do 19:30 sati  obustavlja se saobraćaj na dionici aerodrom Mahovljani-Aleksandrovac-Klašnice, kao i na pojedinim ulicama na području Banja Luke. Iz istog razloga zabranjuje se saobraćaj teretnim vozilima iznad 7,5 tona od 13 do 21 sat na području Banja Luke i Laktaša.

„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Nikada za vrijeme vožnje ne držite dijete u krilu ili naručju! Kod sudara efektivna težina djeteta se povećava do 20 puta tako da ga nećete moći zadržati. ZAŠTITITE VAŠE DIJETE – UVIJEK  KORISTITE AUTOSJEDALICU !


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Petak
  • Subota
  • Nedjelja