Stanje na cesti u BiH

Opšte informacije

Stanje na cestama 09. 12. 2023. u 08 : 35 sati

Zbog niske temperature vozače upozoravamo na moguću poledicu na svim vlažnim lokalitetima, posebno na dionicama u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama, kao i na smanjenu vidljivost zbog magle. Magla je jutros posebno izražena na širem području Gračanice, Tuzle i Bijeljine. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Ne krećite na put bez zimske opreme i izbjegavajte rizična preticanja.

Zbog većeg odrona i dalje je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Banja Luka, dionici Jajce-Crna Rijeka, a alternativni pravac je preko Mrkonjić Grada.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo magistralne puteve: Jablanica-Mostar (most Begića i Begovića), Novi Travnik-Bugojno (Rostovo), Bilješevo-Lašva, Čevljanovići-Nišići i Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka). Na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnom prelazu Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima za sada nema dužih zadržavanja za putnička vozila.


„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT!“ Kod sudara pravilno postavljen i korišten sigurnosni pojas povećava mogućnost preživljavanja do 60%. Pojasevi su najbolja zaštita u slučaju sudara i zato PROPISNO VEŽITE SIGURNOSNI POJAS ! 


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi
loading ...