Stanje na cesti u BiH

Opšte informacije

Stanje na cestama 17. 07. 2018. u 10 : 20 sati

Kolovoz je mjestimično vlažan, a frekvencija vozila pojačana u gradskim centrima. Na putevima koji prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, vozačima skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

U toku su radovi na vijaduktu Bojnik, na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Lepenica, zbog čega vozila saobraćaju jednom trakom. Na istoj dionici A-1, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje. Na dionici A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na magistralnom putu M-18 Olovo-Kladanj (Karaula), zbog izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

U toku su i radovi na redovnom održavanju tunela Bistrik na magistralnom putu M-5 u Sarajevu, zbog čega se u vremenu od 08:30 do 15:30 sati kroz tunel saobraća naizmjenično, jednom trakom.

I na ostalim dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, saobraća se sporije uz poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na graničnim prelazima povremeno je pojačan promet vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog minerskih radova kod GP Gornji Brgat u Hrvatskoj, danas se između 15 i 16 sati očekuje polusatna obustava saobraćaja na GP Ivanica-Gornji Brgat.

„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“ U 50% slučajeva nevezani putnik će biti potpuno izbačen iz vozila kroz vjetrobransko staklo što drastično povećava mogućnost težeg ozljeđivanja ili čak i smrtno stradanje i zato NEKA VAM KORIŠTENJE SIGURNOSNOG POJASA UĐE U NAVIKU ! 


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Utorak
  • Srijeda
  • Četvrtak
Zatvori X
}