Članak top banner 970x90
Vijesti

Honda razvija naprednu tehnologiju samostalnog upravljanja

Pojaviće se u drugoj polovini ove decenije

Autor: BIHAMK

Honda je saopštila da razvija tehnologiju koja će omogućiti samostalno upravljanje na nivou 3, kako bi funkcionisala pri bilo kojoj brzini ispod zakonskih ograničenja na autoputevima do druge polovine 2020-ih.

Honda je u martu 2021. godine postala prvi proizvođač  automobila na svijetu koji je prodao vozilo sa tehnologijom samoupravljanja nivoa 3. Kada je japanski proizvođač  automobila prošle godine lansirao svoju Legend limuzinu s tehnologijom automatizacije nivoa 3, proizvodnja je bila ograničena na 100 jedinica. 

Poznata kao uslovna automatizacija vožnje, nivo 3 uključuje tehnologiju koja omogućava vozačima da se uključe u aktivnosti za volanom, kao što su gledanje filmova ili korištenje pametnih telefona, ali samo pod određenim ograničenim uslovima.

Među svojim rivalima, Mercedes-benz je krajem prošle godine dobio odobrenje nemačkog KBA nadzornog organa za  automobile  za svoj sistem vožnje nivoa 3.

Tagovi
BIHAMK

Povezane novosti

Honda Civic – 50 mu je godina tek!

Honda Civic – 50 mu je godina tek!

Civic je prvi put lansiran u Japanu 1972. kao skromni kupe sa dvoja vrata. Od tada je Civic izgradio odličnu reputaciju kao pristupačan, ekonomičan i automobil zabavan za vožnju. Sada u svojoj 11. generaciji, ovaj sportski hatchback puni 50 godina.

Možda bi vas zanimalo