Članak top banner 970x90
Vijesti

Aktuelno – Opel Astra Sports Tourer

Nova Astra Sports Tourer prvi je Opelov karavan koji uključuje Opel Vizor lice branda i Pure Panel kokpit, te potpuno elektrifikovani pogon.

Autor: BIHAMK

Oko 25 miliona prodanih Opel Kadetta i Opel Astri – od kojih je 5,8 miliona karavana – impresivan je broj koji pokazuje čistu snagu Opelovog kompakta pokrenutog daleke 1963. Kada bi se svi dosad izrađeni kompaktni modeli Opela poredali u niz, probili bi magični prag od 100.000 kilometara i stvorili niz vozila koji bi dva i po puta obuhvatio ekvator.

Ipak, držimo li se Astre kao zasebnog modela nastalog na naslijeđu Kadetta 1991., ovo je šesta generacija Astre karavan, koja se od 2010. (od serije J) službeno zove Astra Sports Tourer. Svih šest generacija Astre je, pored hatchbacka, imalo i karavansku verziju.

Predstavljanje potpuno nove Astre Sports Tourer u Opelovoj jubilarnoj godini označava početak nove ere u istoriji karavanskih modela kompaktne klase. Nova Astra Sports Tourer prvi je Opelov karavan koji uključuje Opel Vizor lice branda i Pure Panel kokpit, kao i opciju elegantne dvobojne karoserije. Također, nastavlja i Opelovu elektrifikacijsku ofanzivu. Naime, Astra Sports Tourer VI prvi je elektrificirani Opel karavan. Iako je već sada dostupna kao plug-in hibrid, sljedeće godine bit će dostupna i u čistoj električnoj verziji.

Dinamična kao nikada do sada, s čistim, zategnutim površinama, oslobođena suvišnih elemenata s ukupnom dužinom, koja je 6 cm kraća od prethodnih modela, ali i 7 cm dužim međuosovinskim razmakom, karavanska Astra garantuje vrhunski komfor i strašan potencijal u prtljažnom prostoru. Standardni model ima kapacitet od 597, dok plug-in hibridi imaju prtljažni prostor od 516 litara.

 

 

Tagovi
BIHAMK

Povezane novosti

Krenula prodaja ažuriranog Peugeota 208 na bh. tržištu

Krenula prodaja ažuriranog Peugeota 208 na bh. tržištu

Najprodavaniji automobil u Evropi u 2022. i jedan od kultnih modela u gami vozila Peugeot sada poprima potpuno novu dimenziju. Osvježen je i dostupan u novoj električnoj izvedbi, ali i s novim hibridnim pogonom. Cijena starta od 34.491 KM s PDV-om.

Možda bi vas zanimalo