BIHAMK Auto 81

  • Zoom
  • Slide Show
  • Show All Pages

U posljednjem izdanju BIHAMK AUTO magazina čitajte:


BIHAMK Svečana Skupština

Obilježen dan BIHAMK-a, 7. februar

Svečanom Skupštinom koja je održana 6. februara 2020. godine u hotelu ‘’Hollywood’’ (Ilidža) obilježen je Dan BIHAMK-a. U prisustvu članova Skupštine, brojnih gostiju, poslovnih partnera i predstavnika medija tokom svečane sjednice, dodijeljena su tradicionalna priznanja, plakete i značke, za poseban doprinos u ostvarenju ciljeva i zadataka Kluba.


BIHAMK Novosti

Korisnicima BBI Premium i Prestige paketa besplatna članarina

Bosna Bank International d.d. Sarajevo i Bosanskohercegovački auto-moto klub potpisali su u Sarajevu ugovor o poslovnoj saradnji čijom je realizacijom svim korisnicima BBI Premium i BBI Prestige paketa omogućena besplatna godišnja članarina u BIHAMK-u. Ugovor su na svečanoj ceremoniji potpisali Muamer Salkić, direktor Sektora za poslovanje sa stanovništvom BBI banke i Elmedin Bajramović, generalni sekretar BIHAMK-a.

Sport

Proglašenje pobjednika Šampionata BiH u auto, moto i karting sportu za 2019.

Svečana ceremonija proglašenja pobjednika Šampionata Bosne i Hecegovine u auto, moto i karting sportu za 2019., uz prisustvo velikog broja takmičara i ljubitelja, održana je 8. februara u Bijeljini. Dodijeljeno je 156 pehara u osam disciplina i to: karting, kružne auto trke, brdske auto trke, autocross (KUP BiH),ocjenska vožnja spretnosti, autoslalom, auto trke ubrzanja i u disciplini enduro-moto sport.

BIHAMK Info

Rekordni brojevi članstva

U 2019. godini BIHAMK je učlanio ukupno 61.628 članova, čime je premašen planirani godišnji rast i na taj način, nastavljen višegodišnji trend povećanja broja članova koji je dosegao rekordne brojeve. Glavni razlozi za ovako dobar rezultat (posebno kroz broj direktno učlanjenih članova) su prije svega fokus na moderne kanale prodaje i završetak centralizacije kanala za učlanjivanje (web prodaja i poslovnice BIHAMK-a), uz znatno kvalitetnije promotivne kampanje. Također, povećanje procenta produženja je uslijed većeg obuhvata znatno doprinijelo ukupnom rastu broja članova te je ovaj značajan parametar po prvi put prešao 80% produženja (80,43 %).

BIHAMK-Saobraćajna preventiva

Najčešći kvarovi na motornim vozilima i BIH u 2019.godini

Trening centar BIHAMK-a pripremio je Informaciju o najčešćim kvarovima na motornim vozilima za 2019. urađenu na osnovu izvršenih usluga pomoći na cesti BIHAMK Asistencije tokom protekle godine. Imajući u vidu uzorak od skoro 50.000 intervencija, informacija se može posmatrati kao realan pokazatelj kvarova na motornim vozilima u BiH, pri čemu treba uzeti u obzir da su posmatrani isključivo kvarovi koji se odnose na mobilnost motornih vozila i da je istraživanje obuhvatilo isključivo vozila do 3,5t ukupne dozvoljene mase.

Eko

BIHAMK postavio punionice električnih vozila

U proteklom periodu Bosanskohercegovački auto-moto klub instalirao je dvije punionice električnih vozila na objektima Tehničkog centra BIHAMK-a u Sarajevu i Zenici. Punionice su javnog karaktera i punjenje je BESPLATNO za sve vlasnike električnih vozila. Postavljanjem punionica BIHAMK želi pružiti kvalitetnu i kompletnu uslugu svim vozačima koji koriste vozila na električni pogon. Pored utičnice za punjenje električnih vozila punionice su takođe opremljene i sa dodatnom utičnicom za punjenje električnih bicikala

Info saobraćaj

Godina je počela s tri saobraćajne nesreće u kojima su učestvovali vozovi - Oprezno vozite preko pružnih prelaza

Troje poginulih, te četvoro teže i lakše povrijeđenih bilans je saobraćajnih nesreća koje su se u prvim danima 2020. godine dogodile u Bosni i Hercegovini, a u kojima su, osim automobila, učestvovali i vozovi. Tim povodom istražili smo šta se u našoj zemlji radi kako bi se željeznički prelazi osigurali, a vozači i pješaci upozorili na opasnosti koje vrebaju na pružnim prelazima. Da se mora odlučnije krenuti u spašavanje ljudskih života, pokazuje i crna statistika za 2018. i 2019. Samo u te dvije godine u željezničkim nesrećama u BiH poginulo je 27 ljudi i to 19 u FBiH i osam u RS-u.

BIHAMK-Aktuelno

Gradnja autocesta i brzih cesta nastavlja se i ove godine - Mašine na devet gradilišta, a najizazovniji su tuneli Ivan i Hranjen

Pred kraj 2019. godine Bosna i Hercegovina je dobila novu izvršnu vlast. Imenovano je novo Vijeće ministara BiH, a na čelo Ministarstva prometa i komunikacija BiH stigao je Vojin Mitrović, kadar SNSD-a. U jednom od prvih istupa u javnosti Mitrović je rekao kako je autocesta na Koridoru 5c najveći prioritet u njegovom mandatu. Nakon ovog projekta, prema Mitrovićevim riječima, za našu zemlju i njegov resor će biti veoma važne cesta Sarajevo-Beograd, te granični prelazi Svilaj i Bratunac – Ljubovija, kao i cesta Foča – Šćepan Polje.

TEST MAZDA CX-30 G122 PLUS M-HYBRID 2WD

Praktičnija i pomodnija Trojka

Vodeći trendovi koji diktiraju stanje u autoindustriji su crossover/SUV vozila i električari. Mazda ne pravi iznimku, već svojim modelima pokazuje da ima ozbiljnu ponudu u skoro svim segmentima. Posljednji lansirani model je CX-30, SUV model koji baštini sve dobre strane Mazde3 i još to praktično nadograđuje višim položajem sjedenja, većim prtljažnikom i naravno većim mogućnostima u vožnji van ceste

PREMIJERA SEAT LEON IV

Pun optimizma

Godina 2019. bila je rekordna za kompaniju. Seat je prodao više od 570.000 automobila, što je najveća količina u 70-godišnjoj historiji. Na krilima takvog uspjeha stiže nikad bolji i kompletniji Leon četvrte generacije. Markantni španski kompakt u BiH će biti komercijalizovan već u aprilu

BH. PROMOCIJA PEUGEOT 208

Zavodnik je u gradu

Nova generacija Peugeota 208 službeno je dostupna na bh. tržištu. Auto je markantan i atraktivan, istovremeno trendovski digitalizovan, te pogonjen benzinom, naftom i strujom. Cijene startaju ispod 25.000 KM

VREMEPLOV

Nedjelja kad je otišao Ayrton Senna

Te 1994., godine bila je, opet, nedjelja, samo što je bio 1. maj, i bila je Velika nagrada San Marina u Imoli. I bio je vikend u kojem su se, jedan po jedan, događale stvari koje su ukazivale na to da cirkus Formule 1 postaje ozbiljno opasan, i da, praktično, postaje Zid smrti

NEOTKRIVENA BiH: Bjelašnica

Okamenjeni zmajevi u oazi mira

Gotovo nigdje nema ovakve dominantne simbioze kulturne i prirodne baštine kao na ovim visokim planinskim livadama. Ovo je dom za lokalne pastire i male poljoprivrednike. Priroda na Bjelašnici je zapanjujuća. Teren je odličan za izletnike, šetače i brdske bicikliste. Sa zadivljujućim vidicima u svakom selu i uređenim planinarskim stazama duž Via Dinarice (www.viadinarica.com), provod na Bjelašnici odgovara posjetiteljima različitih vrsta. Naizgled beskrajni lavirint makadamskih cesta ovo područje čini idealnim odredištem i za brdski biciklizam. Bez obzira jeste li jednostavno spremni za lijepu vožnju i tradicionalni obrok u planinama ili tražite nešto više adrenalina-Bjelašnica vas neće razočarati.

SAOBRAĆAJ, EKONOMIJA, EKOLOGIJA

Upamti Vranduk!

Kraj minule i početak ove godine obilježen je sa nekoliko stravičnih i po posljedicama tragičnih saobraćajnih nezgoda čiji je opšti uzrok nepripremljenost vozača, uglavnom mlađih osoba, novonastalim vremenskim uvjetima. Nešto topliji kraj jeseni i početak zime bili su pogodni za prijatnu vožnju, a prvi pljuskovi i snijeg djelovali su kao iznenadni šok. U posljednjem prošlogodišnjem broju BIHAMK revije upozorili smo na to i sugerisali vozače da se pripreme za vremenske prilike koje zahtijevaju više koncentracije, smirenosti i vještine.


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Nedjelja
  • Ponedjeljak
  • Utorak
loading ...
Zatvori X
}