BIHAMK Auto 80

  • Zoom
  • Slide Show
  • Show All Pages

BIHAMK Servis

Priprema automobila za zimsku sezonu

U Bosni i Hercegovini od 15. novembra obavezno je posjedovanje i korištenje zimske opreme. Kako na niskim temperaturama ne bi došlo do velikih oštećenja, trebalo bi da svoje vozilo adekvatno pripremite za zimske uvjete.

BIHAMK Novosti

Marketinška nagrada FIA Regije I pripala BIHAMK-u

U Beču, 25. oktobra 2019. godine, Zlatan Velić, rukovodilac sektora članstva, u ime BIHAMK-a primio je ovogodišnju “Marketinšku nagradu FIA Regije I” za uspješnu realizaciju projekta BIHAMK-ove digitalne prodaje. Ovo izuzetno vrijedno međunarodno priznanje dodjeljuje se za najkvalitetniji projekat u oblasti marketinga koji je predstavljen u okviru “Radionice za marketing i menadžment FIA Regije I” održane u glavnom gradu Austrije.

BIHAMK - ADAC test autosjedalica

Sigurnost mališana na prvom mjestu!

ADAC je u saradnji sa nekoliko evropskih auto klubova, uključujući i BIHAMK, proveo opsežno testiranje dječijih autosjedalica, u okviru kojeg se nije samo ispitivalo da li sjedalice odgovaraju zakonskim propisima, već su se u obzir uzimali kriteriji poput sigurnosti, jednostavnog korištenja, ergonimije te štetnost sastava materijala od kojih su izrađene. Sjedalice.

BIHAMK Info

26. Svjetski dan sjećanja na žrtve cestovnih nezgoda

U skladu sa praksom koju je 1993. Godine pokrenula Evropska federacija žrtava cestovnih nezgoda (FEVR) i odlukom Generalne skupštine UN-a iz 2005, svake treće nedjelje u novembru obilježava se Svjetski dan sjećanja na žrtve cestovnih nezgoda. Ove godine je 17. novembra pažnja cjelokupne svjetske javnosti bilausmjerena na stravičan problem cestovnih nezgoda, njihovih posljedica, troškova i nemjerljive količine ljudske patnje koju za sobom ostavljaju.

Projekat RADAR - Studijska posjeta Mađarskoj i treći sastanak Ekspertne grupe

U periodu od 18. do 22. novembra 2019. godine u Mađarskoj (Budimpešta/Zalaegerszeg), u okviru Projekta RADAR, održana je studijska posjeta Centru za testiranje autonomnih vozila ‘’Zalazone’’, kao i posjeta dispečerskom centru za održavanje autoputeva ‘’Dunakeszi’’ kojoj su, kao partner projekta, prisustvovali predstavnici BIHAMK-a.

Sastanak rukovodilaca Informativnih centara - Saradnja AMK u regionu

Sastanak rukovodilaca i uposlenika informativnih centara auto-moto klubova u regionu održan je 22. novembra ove godine u Zagrebu. Ovom sastanku u glavnom gradu Hrvatske prisustvovali su predstavnici AMK iz Slovenije, Srbije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Info saobraćaj

Završena obnova i rekonstrukcija dijela magistralne ceste m-18 - Put od Sarajeva do Tuzle skraćen za tri kilometra

Nakon pet godina završene su sve tri faze obnove dijela magistralne ceste M-18 na planinskom prijevoju Karaula u dužini od 4,5 kilometara. Na jugu zemlje ozvaničen početak radova na izgradnji dionice autoceste Počitelj –Zvirovići.

BIHAMK Aktuelno

Trasa kroz BiH će koštati milijardu i po KM

Želja za gradnjom Jadransko-jonske autoceste prije nekoliko dana pretočena je u dokument koji itekako daje nade i povoda da dio trase prolazi kroz Bosnu i Hercegovinu, a ne kroz Republiku Hrvatsku. Tim povodom u organizaciji Ministarstva komunikacija i prometa BiH u Sarajevu je održana prezentacija projekta ‘’Izrada planersko-studijske dokumentacije za Jadransko-jonsku autocestu na dijelu kroz Bosnu i Hercegovinu’’ (Počitelj – Neum – Trebinje – granica s Crnom Gorom) s vizualizacijom idejnog rješenja trase.

Saobraćajni projekti koji bi sarajevo trebali učiniti Ugodnijim za život - Spas je u gradskom autoputu i obnovi gradskog prevoza

Upravo ovih dana nešto se fi no sprema i kuha kako bismo konačno počeli borbu u kojoj će pobjednici biti stanovnici glavnog grada i brojni turisti kojih je sve više, ali koji osim lijepih uspomena iz olimpijskog grada mogu ponijeti i pokoju ružnu uspomenu upravo zbog zagađenog zraka, prljavih ulica i lošeg, te neredovnog gradskog prevoza.

BH. PROMOCIJA – KIA XCEED

Ceed sa X faktorom

Kia XCeed je novi urbani crossover koji kombinuje praktičnost i karakter sportskog terenca i upravljivost hatchbacka. Kao sportska alternativa tradicionalnim sportskim terencima, nudi uporediv nivo prostranosti, a svojom upravljivošću i višim položajem sjedenja omogućava bolji pregled ceste od običnih hatchbackova.

TEST - CITROEN C5 AIRCROSS SHINE BLUEHDI 180 S&S EAT8

Na oblacima

Citroen je brže od ostalih presjekao i sve karte stavio na SUV modele. Odrekao se prethodno velikog monovolumena C8, zatim velike limuzine C6, te lagano potamanio kompaktni C4 i krajem godine limuzinski C5 kojeg je zamijenio C5 Aircross. SUV modeli trenutno privlače više kupaca od klasičnih oblika.

VOZILI SMO

OPEL CORSA F - Veteranka segmenta s novim elanom

U okolici Šibenika isprobali smo novu Opel Corsu. Jedan od najvažnijih Opel modela je prvi automobil nastao pod kontrolom novog vlasnika PSA grupacije kao tehnološki blizanac Peugeota 208. Nova Corsa u BiH starta s cijenom od 23.400 KM

VREMEPLOV

LADA - Od Afganistana do Bihaća

Još uvijek najprodavanije auto u Rusiji, Lada, boginja proljeća, ljubavi i ljepote u slovenskoj mitologiji danas je dio koncerna Renault-Nissan-Lada. I sve dok bude tako, Lade će se voziti svuda po svijetu. I tu u Bihaću, gdje ljudi bježeći od užasa čekaju novo proljeće. I nadaju se novom životu.

NEOTKRIVENA BiH: Fojnica

Zlatna šansa

Nekad kao jedan od glavnih centara ilirskih plemena, pa i Srednjovjekovnog bosanskog kraljevstva, okružena zadivljujućom prirodom i planinama Srednje Bosne, Fojnica je idealno mjesto za sve one koji traže odmor, rekreaciju, ali i avanturizam po nekim od najljepših predjela naše zemlje.

SAOBRAĆAJ, EKONOMIJA, EKOLOGIJA

Sarajevski VIC

Marketinški poprilično agresivno Vlada Kantona Sarajevo za 2020. godinu najavljuje nabavku 25 novih trolejbusa, 20 autobusa, izgradnju tramvajske pruge od Ilidže do Hrasnice i ponovnu uspostavu trojelbuskog saobraćaja od centra Sarajeva do Vogošće. Sve to se može podvesti pod veliki investicioni ciklus za kakve je još u prošlom vijeku ugledni balkanski ekonomista Ljubomir Madžar smislio skraćenicu VIC


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Nedjelja
  • Ponedjeljak
  • Utorak
loading ...
Zatvori X
}