BIHAMK Auto 75

  • Zoom
  • Slide Show
  • Show All Pages

Svečanom skupštinom obilježen dan BIHAMK-a

Nove usluge i pogodnosti u 2019.

U povodu obilježavanja Dana osnivanja BIHAMK-a u Sarajevu je održana svečana sjednica Skupštine auto-moto kluba. Tokom svečane sjednice koja je održana 7. februara, dodijeljena su tradicionalna priznanja i plakete za poseban doprinos u ostvarenju ciljeva i zadataka kluba, a ujedno je obilježena godišnjica osnivanja BIHAMK-a zajedno sa uposlenicima, partnerima i predstavnicima medija.

BIHAMK Asistencija

Priznanja najboljem vozaču i automehaničaru u 2018.

BIHAMK je na Svečanoj skupštini, po prvi put ove godine, u povodu Dana vozača i utomehaničara dodijelio priznanja VOZAČ GODINE i AUTOMEHANIČAR GODINE. Na osnovu rezultata ostvarenih u protekloj godini, Halid Mešković proglašen je za najboljeg vozača, a Kenan Halvadžija ponio je titulu najboljeg automehaničara u 2018. godini, a pored priznanja njima je pripala i novčana nagrada.

BIHAMK Info

Najčešći kvarovi na motornim vozilima u 2018.

Imajući u vidu uzorak od skoro 50.000 intervencija, informacija se može posmatrati kao realan pokazatelj kvarova na motornim vozilima u BiH, pri čemu treba uzeti u obzir da su posmatrani kvarovi isključivo oni koji se odnose na mobilnost motornih vozila.

BIHAMK Aktuelno

Pod hitno završiti započete projekte - U Sarajevu se grade Prva i IX transverzala, a na jugu cesta Stolac – Neum

Prva transverzala se prostire od Zagrebačke ulice (Grbavica) preko mosta na Miljacki, Zemaljskog muzeja, pored Željezničke stanice, fabrike Bosnalijek, iza naselja Šip, a potom tunelom Kobilja Glava – Hotonj ulazi u Vogošću, te dalje prolazi pored Vogošće i spaja se sa Jošaničkom petljom i autoputem A1.

Info saobraćaj

Izgradnja mosta Svilaj privodi se kraju - Za nekoliko mjeseci preko Save u Evropsku uniju

Prema posljednjim informacijama iz Ministarstva prometa i komunikacija BiH, završeno je skoro 98 posto radova na nizvodnom mostu i ostalo je još samo da se uradi centralni dio mosta koji nije mogao biti završen zbog poplava.

BIHAMK Novosti

Povratak divizije Ford Trucks na BH. tržište

Ford Trucks kamionski program se vratio na bh. tržište, a kompanija Kamion Importer postala je generalni uvoznik Fordovih kamiona za našu zemlju. Za kupce Ford Trucks kamiona, uvoznik nudi kompletnu uslugu u segmentu prodaje, ali i postprodaje, i to u novom modernom centru u Tuzli, u industrijskoj zoni Lukavac.

Osvježeni Kadjar u prodaji
U Renault koncesijama širom BiH dostupna je redizajnirana verzija SUV modela Kadjar koji je u novom ruhu prepoznatljiv po novom dizajnerskom potpisu dnevnih LED svjetala sa C formom. Model koji je lansiran 2015. godine, prodat je u preko 450.000 jedinica; Faza 2 je stilski dotjeranija, iznutra plemenitija, te pogonjena potpuno novom gamom agregata posljednje generacije.

INFO SAOBRAĆAJ

Održavanje autoceste A1 na koridoru 5C - Putari spremni, ali i ljudi moraju pripaziti gdje odlažu otpad

Nisu samo ekstremne vremenske neprilike uzrok velikih problema i zastoja na putevima. Obilna kiša, uz svesrdnu pomoć ljudskog faktora, ljetos je ‘’zatvorila’’ čak i autocestu A1. Da li smo naučili lekciju iz prirode i društva?

VOZILI SMO

TOYOTA RAV4 pete generacije - Novi Rav4 je za 5!

Model Rav4 svojom je pojavom 1994. godine uspostavio svojevrsni priručnik za SUV vozila i svojom originalnošću se poput šumskog požara proširio među ostalim proizvođačima. Predstavljen sada već u petoj generaciji, nudi prepoznatljivi koncept urbanog SUV-a uz novi nivo evolucije sa zanimljivim rješenjima, oslanjajući se itekako na bogatu istoriju, ali i na robusnost Land Cruisera i luksuz Lexusa.

PREDSTAVLJAMO

Novi Renault Clio - Predvodnik nove generacije

Model Clio pojavio se još 1990., a u zadnje tri decenije je postao ikona u B segmentu i Renaultov bestseller sa 15 miliona prodatih primjeraka. Samo u prošloj godini Clio je isporučen u skoro pola miliona primjeraka sa čime je postao jedan od omiljenijih, ne samo evropskih, već svjetskih automobila. Ovo je peta generacija Clija, modela koji je iznova kao pravi predvodnik uveo nove standarde u klasu gradskih vozila.

VREMEPLOV

Fantom slobode

I zato sam se, isprva, malo trznuo kad sam ispred Slona ugledao parkiran Rolls Royce, legendarni Phantom model, samo “skraćenu verziju” Continental, onakav u kakvom se Indiana Jones naganjava u posljednjem krstaškom ratu i i takav kakav je Josef von Sternberg poklonio Marlene Dietrich kad je došla u Sjedinjene Države da postane Plavi Anđeo.

NEOTKRIIVENA BiH: Kraljeva Sutjeska

U zemlji kraljeva

Kraljeva Sutjeska je u svojoj prošlosti bila sjedište dvaju bosanskih kraljeva, kralja Tomaša i kralja Tvrtka, te voljene kraljice Katarine iz dinastije Kotromanića. Ovo je priča o zemlji kraljeva.

SAOBRAĆAJ, EKONOMIJA, EKOLOGIJA

Nove dozvole

Tri mjeseca nakon početka obimne rekonstrukcije tunela Vranduk II i dva mosta na Bosni na magistralnom putu M-17, stišala se bura nezadovoljstva mještana okolnih naselja prestrašenih ugrožavanjem bezbjednosti pješaka, prije svega djece. No ne prestaje svakodnevno
gunđanje vozača koji u zoni gradilišta zbog uspostave novog sistema protoka vozila moraju čekati na zeleno svjetlo za prolaz u željenom pravcu. Kad radovi poput ovih traju dva-tri mjeseca, to je lahko izdržati, ali pomisao da će rekonstrukcija ovog važnog objekta na žili kucavici u dolini Bosne trajati do proljeća iduće godine obeshrabruju svakoga ko pokušava štedjeti vrijeme i živce.

Točak us nijegu

Direktorica Međunarodnog monetarnog fonda Christine Lagarde svojom izjavom o mogućoj ‘’ekonomskoj oluji’’ zabrinula je već dovoljno isprepadano čovječanstvo. Konstatovala je da se svjetska ekonomija razvija mnogo sporije nego što se očekivalo zbog čega je već na samom početku godine predviđeni razvoj globalne ekonomije sa 3,7 smanjen na 3,5 odsto. Oluja nam prijeti zbog trgovinskih tenzija i uvođenja sankcija, fi nansijskih problema (nemalo ih ima svaka zemlja), nesigurnosti oko ishoda Brexita i usporavanja ekonomije Kine za koju se sve do pred sami kraj minule godine govorilo da ‘’juri nesagledivom brzinom’’.

SPORT

U susret novoj sezoni

Nakon predstavljanja ovogodišnjih bolida i vozača aktuelni grid od 10 timova je preselio u Barcelonu na prvi dio predsezonskih testiranja. Bolidi su za novu sezonu prošli blagi update u susret ubrzanoj promjeni tehničkog pravilnika, a najveća novost je prednje krilo prošireno sa 1,8 na ravno 2 metra, koje je pojednostavljeno eliminisanjem viška lameliranih krilaca kako bi praćenja i preticanja u čistijem zraku bila efi kasnija, a šou analogno tome veći.


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Četvrtak
  • Petak
  • Subota
loading ...