BIHAMK Auto 65

  • Zoom
  • Slide Show
  • Show All Pages

BIHAMK INFO

Ivo Komšić novi predsjednik BIHAMK-a

Na redovnoj godišnjoj Skupštini BIHAMK-a održanoj 26. aprila 2017. godine izabrani su novi upravni organi BIHAMK-a. Odlukom delegata Skupštine, za predsjednika BIHAMK-a izabran je prof. dr. Ivo Komšić, dugogodišnji član organa uprave BIHAMK-a.

Austrijski klub donirao BIHAMK-u dječije autosjedalice

U Tehničkom centru BIHAMK-a u Zenici (Blatuša bb) održana je svečanost u okviru koje je obavljena primopredaja doniranih dječijih autosjedalica Austrijskog auto-touring kluba (ÖAMTC), čime je označen nastavak projekta besplatne donacije autosjedalica članovima BIHAMK-a.

BIHAMK Asistencija

Putujte sigurno na ljetovanje

Planiranje putovanja je kompleksan posao i iziskuje osiguranje od posljedica neželjenih događaja koje mogu pokvariti čar putovanja. Mnogi građani ne razmišljaju o tome sve dok im ne desi kvar na vozilu ili saobraćajna nezgoda. Najbolja preventiva takvih situacija jeste BIHAMK-ova pomoć ne cesti koja će vam omogućiti da najbezbolnije riješite nastale probleme bilo kad i bilo gdje te da nesmetano nastavite putovanja i pritom uštedite vrijeme, novac i nerve.

BIHAMK SEKTOR ZA INFORMISANJE I DOKUMENTACIJU

Vozači češće koriste sigurnosni pojas, a rjeđe sjedalice za djecu

Prema provedenim istraživanjima, svake tri minute na cestama širom svijeta smrtno strada jedno dijete, dok na cestama Evrope smrtno strada više od 800 djece uzrasta do 15 godina, a oko 100.000 bude teško povrijeđeno. 36% nastradale djece bili su putnici u vozilu. Tokom 2016. godine u našoj zemlji smrtno je stradalo 12 djece, dok ih je oko 200 pretrpjelo teške tjelesne povrede.

Učimo djecu da budu sigurna na cesti

U periodu od 26. do 28. maja 2017. godine Bosanskohercegovački auto-moto klub organizovao je 21. finalno saobraćajno-obrazovno takmičenje učenika osnovnih škola u BiH. Na ovom takmičenju koje je održano u Kladnju i Olovu, nadmetali su se najbolji pojedinci školskih kvalifikacionih takmičenja, ukupno 65 učenika, starosti 10 - 12 godina.

BIHAMK INTERVJU

ADNAN TERZIĆ, DIREKTOR JAVNOG PREDUZEĆA AUTOCESTE FBiH
Imamo tri gradilišta i aktivnih 155.000.000 eura

Direktor Autocesta FBiH za BIHAMK AUTO govori o aktuelnim radovima na Koridoru 5c, privatno-javnom partnerstvu, novim i starim kreditima, akcizama, trasi kroz Hercegovinu, Prostornom planu FBiH, brzoj cesti Lašva – Nević Polje...

PRVI KILOMETRI

Atak na premium OPEL INSIGNIA 2

Nova Insignia predstavlja i novo poglavlje za Opel. Temeljito poboljšana i potpuno promijenjena, Insignia nastavlja kročiti putem downsizinga koji je za Opel premijerno pokrenula Astra K. Rast u gabaritima, tehnološki update, redukcija mase i zadržavanje primamljivih cijena, nova su snaga za Opelov top model, konačno u potpunosti složen po mjerilima kupaca naviknutih na više od očekivanog

PREDSTAVLJAMO

NOVI VW POLO
Potpuni paket

Šesta generacija modela Polo mjeri u dužinu preko četiri metra i time nudi nenadmašan komfor u kabini na razini nekadašnejg Golfa 4, te ujedno posljednju riječ tehnologije iz VW-a. Novi Polo je studiozno lansiran nakon osam godina zadnjeg modela (2009–2017), s obzirom da je hijerarhiji izuzetno važan u Wolfsburgu odakle ističu da je riječ o maloj revoluciji.

VREMEPLOV

IKARUS - Autobus bez snova

Po nas je pred dvoranu stigao crveni gradski Ikarus autobus, onaj koji je je vozio redovne ture na gradskim linijama. Umorni i razočarani, uz neku glupu šalu tipa „ko naplaćuje karte“, ušli smo u bus koji nas je noću vratio u Sarajevo, a ja sam, s torbom pod glavom u kojoj su bili prljava oprema i razvaljene patike, zaspao na podu autobusa, umoran od dana u kojem smo, eto, dali sve od sebe, ali nije išlo.

NEOTKRIIVENA BiiH:: TREBIINJJE

Nešto za svakoga

Naš suradnik, Tim Clancy, u novom nastavku svojih putopisa po Bosni i Hercegovini donosi priču o okolini Trebinja, području idealnom za eko avanturu, ali i poprilično nepoznatim mjestima koja pružaju fantastične mogućnosti za uživanje u netaknutoj prirodi.

SAOBRAĆAJ, EKONOMIJA, EKOLOGIJA

Trka voza i automobila

Možda bi ovaj tekst imao drugačiji početak da, prije nego što stavih prste na taster, ne pročitah vijest o tragičnim posljedicama sudara putničkog vozila i kamiona na cesti prema moru. Pred tunelom u Salakovcu jedna žena je poginula, druga teško povrijeđena, a snimak sa mjesta nesreće svjedoči o tome da je automobil u kojem su se vozile potpuno smrskan. Slijed sličnih događaja na ovom i ostalim magistralnim pravcima ukazuje na to da smo ušli u period godine u kojem svi žure da što prije stignu do cilja pogotovo ako su krenuli na godišnji odmor!


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Četvrtak
  • Petak
  • Subota
loading ...