BIHAMK Auto 64

  • Zoom
  • Slide Show
  • Show All Pages

U posljednjem izdanju BIHAMK AUTO magazina čitajte:

BIHAMK NOVOSTI

Uspješno završena velika nagradna igra za članice BIHAMK-a
U mjesecu aprilu uspješno je okončana nagradna igra za BIHAMK članice koja je trajala tokom marta. U okviru nagradne igre koja je izazvala veliko interesovanje, BIHAMK je u saradnji sa poslovnim i BONUS partnerima obezbijedio vrijedne nagrade!

PRIČA SA NASLOVNE STRANE

Veliki test ljetnjih pneumatika za 2017. - Najbolje ocjene dobro poznatim brendovima

BIHAMK je u saradnji sa evropskim partnerima sproveo obiman test pneumatika na automobilima u BiH, i to za dimenzije 195/65 R15 V i 215/65 R16H. Najbolje rezultate na mokroj podlozi pokazali su Continental za manje dimenzije i Goodyear za SUV vozila.

BIHAMK SEKTOR ZA INFORMISANJE I DOKUMENTACIJU

Informacija o broju registrovanih motornih vozila u BIH u 2016.

Od ukupnog broja registrovanih vozila u BiH, u Federaciji BiH ukupno je registrovano 607.462 motorna vozila ili 61,31%, u RS-u 351.754 ili 35,5%, dok je u Distriktu Brčko registrovano ukupno 31.514 motornih vozila ili 3,19%. Najveći procenat od ukupnog broja registrovanih vozila u našoj zemlji zauzimaju putnička motorna vozila – 87%.

Informacija o saobraćajnim nezgodama u BIH u 2016.

U 2016. godini dogodilo se ukupno 39.543 saobraćajnih nezgoda, od kojih je zabilježeno 7.716 saobraćajnih nezgoda sa poginulim i povrijeđenim licima, te 31.827 saobraćajnih nezgoda sa materijalnom štetom.

BIHAMK MEĐUNARODNA SARADNJA

FIA Globalna kampanja “3.500 života”

FIA, krovna organizacija svjetskih auto-moto i touring klubova, je 10. marta 2017, u saradnji sa sJCDecaux, vodećom svjetskom reklamnom kompanijom u sektoru vanjskog oglašavanja, zvanično pokrenula veliku globalnu kampanju cestovne sigurnosti pod nazivom “3.500 života”koja simbolično predstavlja broj ljudskih života koji se svaki dan gube u saobraćajnim nezgodama.

BIHAMK AKTUELNO

Izgradnja međudržavnog mosta Svilaj - Radovi teku punom parom

Radnici građevinskih kompanija Hering iz BiH i Viadukta iz Hrvatske grade most Svilaj koji će za nešto manje od 700 dana građanima omogućiti mnogo brži i lagodniji saobraćaj na panevropskom Koridoru 5c.

TEST

Citroen C3 Feel Puretech 82 BVM - Privlačnost na prvi pogled

Kako drugačije okarakterisati ovaj privlačni auto nego inspiracijom za rivale. Treća generacija C3 odlutala je od svojih prethodnika u potpuno drugom smjeru, naslijedivši novi Citroenov pravac, koji smo pozitivno primili kod modela C4 Picasso i C4 Cactus. Novi C3 je pravo osvježenje na tržištu

VREMEPLOV

Cadillac zatvara krug

Krug se tako zatvorio. Američki auto iz snova je, zapravo, “francuska” stvar. Kao što riječ „limuzina“ dolazi iz francuske pokrajine Limouisin. Sa radija je zasvirao Dr. John, posljednji preživjeli kralj klavira iz New Orleansa, a ja sam shvatio da je jedan neodvojiv dio mog života sada ovdje. I mislio kakvo bih sebi ime dao da sam otišao u New Orleans. Marquis Chair, recimo.

SAOBRAĆAJ, EKONOMIJA, EKOLOGIJA

Ko se kome sklanja s puta

Tek što je počela primjena izmijenjenog Zakona o osnovama sigurnosti u saobraćaju u Bosni i Hercegovini, podigla se nova prašina. Poslanik Damir Arnaut zatražio je da se vozilima hitne pomoći i vatrogasne službe novim izmjenama zakona osigura pravo prvenstva nad vozilima pod pratnjom, a to su isključivo ona u kojima se prevoze funkcioneri.


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Četvrtak
  • Petak
  • Subota
loading ...