BIHAMK Auto 63

  • Zoom
  • Slide Show
  • Show All Pages

U posljednjem izdanju BIHAMK AUTO magazina čitajte:


PRIČA SA NASLOVNE STRANE

BIHAMK mi je pomogao u Mađarskoj

Jedan od najpopularnijih autora mlađe generacije, Frenkie, bio je na putu ka Beču gdje je imao koncert i promociju svog novog albuma Putanja. Kod Budimpešte pojavio se kvar na njegovom automobilu. Pozvao je BIHAMK...

BIHAMK NOVOSTI

Svečanom Skupštinom obilježen Dan BIHAMK-a

Svečanom Skupštinom Bosanskohercegovački auto-moto klub je obilježio Dan BIHAMK-a, 7. februar. Osim članova Skupštine, ovoj sjednici prisustvovali su mnogobrojni gosti i predstavnici javnog i političkog života. Ovo je bila prilika za podsjećanje na rezultate koje je BIHAMK ostvario u protekloj godini, ali i prigoda da se na simboličan način, uručenjem tradicionalnih priznanja zahvali pojedincima i kolektivima za poseban doprinos ostvarenju ciljeva i zadataka našeg kluba.

BIHAMK ČLANSTVO

Niže cijene goriva za članove BIHAMK-a na HIFA benzinskim pumpama

BIHAMK je početkom 2017. svim svojim članovima, bez obzira koji članski paket posjeduju, obezbijedio novu povlasticu. Naime, od 5. januara 2017. godine na svim benzinskim stanicama najveće domaće naftne kompanije – HIFA grupacije – našim članovima je omogućen popust od 0,05 KM/po litru bilo koje vrste goriva. Nova pogodnost je obznanjena na prigodnoj promociji koja je organizirana na HIFA benzinskoj stanici Stup (Stupska petlja).

BIHAMK INFO

Saradnja BIHAMK-a i DINERS Cluba BH - Nove pogodnosti za članove BIHAMK-a!

BIHAMK u 2017. godini kontinuirano nastavlja sa proširenjem pogodnosti za svoje članove, te pored najkvalitetnije pomoći na cesti, koja je osigurana kako u BiH, regiji, tako i u cijeloj kontinentalnoj Evropi, BIHAMK članovima želi olakšati svakodnevni život, sa posebnim naglaskom na segment putovanja kroz razne popuste i pogodnosti. Saradnjom sa DINERS-om, od mjeseca februara u BIHAMK-ovim poslovnicama u Sarajevu, te u poslovnicama u gradovima Zenica, Mostar i Tuzla svim članovima je omogućeno da ispune pristupnicu za izdavanje DINERS kartica, kao i da predaju svu potrebnu dokumentaciju za izdavanje DINERS kartica.

BIHAMK SAOBRAĆAJNA PREVENTIVA

Novi Zakon o izmjenama i dopunama ZOBS BiH

Novi Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o osnovama bezbjednosti/sigurnosti saobraćaja/prometa na putevima/cestama u Bosni i Hercegovini (ZOBS BiH) stupio je na snagu 15. februara 2017.

Informacija o najčešćim kvarovima na motornim vozilima u BiH za 2016.

U Bosni i Hercegovini 2016. godine registrovano je ukupno 952.595 motornih vozila. U provedenom istraživanju koje je obavio SID BIHAMK-a obuhvaćeno je i statistički obrađeno skoro 50.000 intervencija na vozilima nosivosti do 3,5 tona, svih marki zastupljenih na tržištu BiH, različitih godina proizvodnje. Navedeni uzorak predstavlja blizu 6% od ukupnog broja registrovanih motornih vozila u BiH za posmatrani period.

BIHAMK INTERVJU

ISMIR JUSKO, Ministar prometa i komunikacija BiH - Bez izgradnje Koridora 5c, nema ni ekonomskog napretka

Državni ministar prometa i komunikacija za BIHAMK AUTO govori o nastavku gradnje autoceste na Koridoru 5c, zajedničkim infrastrukturnim projektima sa susjednim zemljama i podršci koju BiH daju Evropska unija i međunarodne finansijske institucije.

BH. PROMOCIJA

NOVI CITROEN C3 - Poznato lice i novi šarm

Citroen je obnovio svoj najprodavaniji model – C3, koji je od 2002. proizveden u više od 3,5 miliona primjeraka. Svojom osobnošću veselih boja, novi C3 ruši ustaljena tržišna pravila, te donosi svježinu i optimizam.

PREMIJERA

OPEL CROSSLAND X - Opelova ofanziva

Opel najavljuje ofanzivu od čak sedam novih modela koje će predstaviti tokom ove godine, a drugi model iz linije X poslije Mokke X je Crossland X. Ova dva modela imaju zadatak da spoje najbolje iz dva svijeta: automobili su to modernog dizajna sa svim prednostima SUV-a i atributima koji savršeno odgovaraju urbanom stilu života.

VREMEPLOV

Alat moga oca

U majstorskim radionicama, tom djeliću kosmosa sastavljenom od stvarčica koje trebaju pomagati ljudima vlada neki red, poznat samo onima koji rade u njima. Koji pažljivo iz dana u dan iz godine u godinu slažu nekakve kuglagere, stopice, šarafe i matice, hepeke i hankopuce, i bdiju nad njima danima, mjesecima,godinama.

SAOBRAĆAJ, EKONOMIJA, EKOLOGIJA

Nekako s proljeća

Nekoliko ekoloških problema zagorčavat će nam život i u 2017. Zenica je ove zime u često bez grijanja, Tuzla nema dovoljno čistog zraka (upaljen je crveni alarm), Sarajevo je bez dovoljno vode... Komunalni sistemi su u kolapsu, uslovi za život otežani a efikasna aktivnost nadležnih u njihovom rješavanju još se ne primjećuje.


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Četvrtak
  • Petak
  • Subota
loading ...