BIHAMK Auto 62

  • Zoom
  • Slide Show
  • Show All Pages

U posljednjem izdanju BIHAMK AUTO magazina čitajte:
                 
BIHAMK NOVOSTI

Kampanje “Siguran put do škole”
Promovirajući globalnu kampanju “#Stay Bright” - “Budi vidljiv” u okviru saobraćajno-preventivne kampanje “Siguran put do škole”, BIHAMK je realizovao kreativnu radionicu sa takmičenjem u ukrašavanju školskih ruksaka.

MEĐUNARODNI PROJEKTI

BIHAMK dobio podršku FIA za realizaciju projekta “Spasilački list za vozače i vozilo”
Saobraćajne nezgode na svaki način treba pokušati spriječiti, ali kada već dođe do njih, timovi za spašavanje trebaju tehničke informacije o modernim vozilima vezane za spašavanje, kako bi se što je moguće više smanjilo vrijeme potrebno za zbrinjavanje unesrećenih osoba i spašavanje njihovih života.

BIHAMK SAOBRAĆAJNA PREVENTIVA

“ZIMA 2016”
U periodu od 5. do 24. novembra 2016.godine Bosanskohercegovački auto-moto klub je realizovao tradicionalnu akciju preventivne kontrole tehničke ispravnosti i pripreme motornih vozila za zimske uslove vožnje pod nazivom “Zima 2016”. Akcija je imala za cilj prventivnu kontrolu uređaja i sklopova na motornim vozilima, te otklanjanja manjih nedostaka na licu mjesta koju su provodili mehaničari Službe pomoć na cesti.

BIHAMK MEĐUNARODNA SARADNJA

FIA Generalna skupština 2016
Najznačajniji ovogodišnji skup na polju međunarodne saradnje “FIA Generalna skupština 2016” realizirana je u petak 2. decembra 2016.godine u Beču (Austrija). Najbrojnija FIA Generalna skupština u historiji ove federacije, održana je u impresivnim prostorima carske Hofburg palate okupivši 446 delegata, predstavnika 175 klubova iz cijelog svijeta, među kojima je bila i zvanična delegacija BIHAMK-a.

Održan FIM Kongres 2016
Od 24. do 27. novembra 2016. godine u Berlinu je održana sjednica Generalne skupštine Međunarodne motociklističke asocijacije (FIM) kojoj su prisustvovali i predstavnici BIHAMK-a.
                  
SAVJETI ZA SIGURNU VOŽNJU

Vožnja po magli - Smanjite gas i budite koncetrisani
Tokom zime, magla uz poledicu i snijeg na cesti, najčešći je uzrok otežanog saobraćanja. Nerijetko, ta “dimna barijera” zna nestati kada se putem prema Konjicu prođe tunel “25 novembar” kod Pazarića ili onaj na Ivan- sedlu. Za vožnju po maglovitom vremenu najvažnije je - vidjeti i biti viđen.

 INFO SAOBRAĆAJ

Transportna strategija Federacije BIH - Putokoaz za razvoj mreže cesta i autocesta
Bilo povećanje akciza na gorivo ili ne - a trenutno ga nema - Bosna i Hercegovina će morati nastaviti graditi autocestu na koridoru 5C i brze ceste, ali i što hitnije modernizovati magistralnu putnu mrežu jer je to nešto na čemu insistiraju građani cijele BIH, a posebno udaljenih regionalnih centara poput Bihaća, Tuzle, Banja Luke, Mostara, Goražda i cijele srednje Bosne koji, nažalost, na svojim leđima nose teret prometne izolovanosti.

BIHAMK AKTUELNO

Izgradnja ceste Stolac-Neum - Cesta koja život znači
Ponovo se zahuktavaju aktivnosti na nastavku gradnje ceste Stolac-Neum. Javno preduzeže Ceste Federacije BIH krajem novembra organizovalo je javno otvaranje ponuda za izvođenje radova na izgradnji magistralne ceste M-17-3 Neum-Stolac i to za LOT1 i LOT2 koji će koštati 6.500.000 eura.

PREDSTAVLJAMO

Novi RENAULT SCENIC

Renault u Bosni i Hercegovini pokreće prodaju četvrte generacije pionira kompaktnih mono-volumena. Dvije decenije nakon lansiranja Scenica, na naše tržište stiže najinovativnija edicija modela koji je pokrenuo potpuno novi val modernih automobila. Novi Scenic karakterišu privlačan dizajn, nenadmašna modularnost i napredne inovacije koje ćete obožavati, a sve po startnoj cijeni od 34.400 KM

PRETPREMIJERA

Nova Opel Isignia grand sport
Nakon uspješne prve generacije Isignije, koja je 2009.godine imenovana automobilom godine i koja je dosad prodana u 900.000 primjeraka, nova Isignia Grand Sport temelji se na potpuno novoj arhitekturi vozila.

VREMEPLOV       

Grand Cherokee Jeep - Pet generacija “traktora”
Mene motori, vješanja, bobine, kurble, akumulatori i vuča, zapravo, ne zanimaju. Ono što mene interesuje je priča, a jednu mi je neki dan ispričao prijatelj, pisac iz Crne Gore, u kojoj, opet sticajem okolnosti, a i vlastitom željom i voljom, u posljednje vrijeme često dolazim...ovo je priča o džipu

SAOBRAĆAJ, EKONOMIJA, EKOLOGIJA       

Crna tekućina
Iz nekoliko izvora pritiču informacije da će dolazak 2017.godine obilježiti porast cijena mnogih proizvoda i usluga: duhana, telekomunikacija, električne energije, kafe u ugostiteljskim objektima (u trgovinama je već poskupila) itd.. Vijeće ministara BIH zatražilo je povećanje troškarina (akciza) za naftne derivate za 0,15 maraka po litri, kao i uvođenja trošarina i cestarina za biogorivo i biotečnosti što nije naišlo na odobravanje u Parlamentu BIH i fiskalnom vijeću.


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Četvrtak
  • Petak
  • Subota
loading ...