BIHAMK Auto 61

  • Zoom
  • Slide Show
  • Show All Pages

U posljednjem izdanju BIHAMK AUTO magazina čitajte:


BIHAMK OBILJEŽAVANJE 70. GODIŠNJICE

Dodjeljene plakete BIHAMK-a

U okviru aktivnosti na proslavi 70 godina od osnivanja, Bosanskohercegovački auto-moto klub je organizovao svečanost dodjele posebnog priznanja-plakete BIHAMK-a. Dobitnici ovog vrijednog priznanja su desetorica dugogodišnjih aktivista koji su svojim predanim radom dali izuzetan doprinos razvoju BIHAMK-a i promociji njegovih osnovnih ciljeva.

BIHAMK NOVOSTI

Kampanje “Siguran put do škole”

Bilo da su biciklisti ili pješaci, djeca su jedna od najranjivijih skupina učesnika u saobraćaju. Zbog toga BIHAMK želi posebnu pažnju usmjeriti na edukaciju najmlđih učesnika u saobraćaju i njihovo ponašanje u svim segmentima saobraćaja. Uz podršku Međunarodne automobilističke asocijacije (FIA), BIHAMK je 17. oktobra 2016.godine započeo realizaciju kampanje “Siguran put do škole”, u okviru koje će promovisati i globalnu kampanju “Stay-Bright”-”Budi vidljiv”, a koja je dio UN-ove globalne kampanje “SaveKidsLives”.

BIHAMK INFO

Pušten u rad video nadzor saobraćaja u BIH

U sklopu aktivnosti na obilježavanju 70. godišnjice Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba 20. oktobra 2016.godine pušten je u rad “Video nadzor specifičnih mikrolokacija cesta u BIH”. Implementacijom projekta video nadzora u informativni sistem BIHAMK-a, ostvaren je izuzetan kvalitativni pomak u informisanju javnosti o stanju na cestama.

BIHAMK ASISTENCIJA

Nabavka novih vozila

Usljed povećane potražnje za uslugama BIHAMK Asistencije, BIHAMK po drugi put ove godine pojačava kapacitete voznog parka nabavkom dva vozila specijalizovana zatransport neispravnih/havarisanih vozila.

BIHAMK SAOBRAĆAJNA PREVENTIVA

Akcija “Zima 2016”

Bosanskohercegovački auto-moto kluba od 5. do 24.11. 2016.godine realizuje tradicionalnu saobraćajno-preventivnu akciju prirpeme vozila za zimsku sezonu pod nazivom “Zima 2016”. Osnovni cilj Akcije je omogućiti svim motorizovanim građanima besplatnu preventivnu kontrolu ispravnosti uređaja i sklopova na motornim vozilima, te pripremu vozila i vozača za predstojeće zimske uvjete vožnje, a sve s ciljem poboljšanja sigurnosti cestovnog saobraćaja.

31.FIA Evropsko saobraćajno-obrazovno takmičenje osnovaca- Uspješan nastup ekipe BIHAMK-a

31. FIA Evropsko saobraćajno-obrazovno takmičenje učenika osnovnih škola održano je od 22. do 25. septembra 2016.godine u Usti nad Labem (Češka Republika). Takmičenje je održano po tzv. “rotacijskom” sistemu. Svi takmičaru su nastupili na osam takmičarskih stanica (disciplina), od ukupno 40 disciplina koje su do sada definisane.

BIHAMK MEĐUNARODNA SARADNJA

Saradnja AMK u regionu- Sastanak predstavnika Informativnih centara

Sastanak rukovodilaca informativnih centara auto-moto klubova u ovom regionu održan je 27. oktobra 2016. godine u Vranskom (Slovenija), a domaćin je bio Auto-moto klub Slovenije (AMZS). Na ovom sastanku prisustvovala je i predstavnica BIHAMK-a.

Sastanak korespondenata FIA Regije I 2016

Tradicionalni godišnji sastanak korenspodenata FIA Regije I održan je u glavnom gradu Italije-Rimu, 6.oktobra 2016. godine, okupivši blizu 30 klupskih korespondenata, među kojima je bila i predstavnica BIHAMK-a

BIHAMK saradnja sa ADAC-om - Sigurna autosjedalica maksimalna zaštita za dijete

ADAC u saradnji sa nekoliko eurospkih autoklubova (među kojima je i BIHAMK) i ove godine je proveo opsežno testiranje dječijih autosjedalica. Testiranja su obuhvatila četrnaest različitih autosjedalica svih težinskih grupa, uključujući i pet autosjedalica grupisanih po veličini autosjedalice.

BIHAMK INTERVJU

Oldrich Vaniček, predsjedavajući COFO-a i predsjednik centralnog autokluba Češke Republike (UAMK) - BIHAMK je inspiracija mnogim klubovima.

U okviru aktivnosti na proslavi 70. godina od osnivanja, Bosanskohercegovački auto-moto klub je organizovao svečanost dodjele posebnog priznanja-Plakete BIHAMK-a kojoj je prisustvovao i naš rado viđen gost, Oldrich Vaniček.

BIHAMK -INFO SAOBRAĆAJ

Autobusi na plin su naša sadašnjost

Autobuse tuzlanskog gradskog saobraćajnog preduzeća (GIPS) od sada pokreće gas, vijest je koja je pomalo nezasluženo neopaženo prošla u bh javnosti. Preduzeće GIPS d.d. Tuzla je prvo koje je u Bosni i Hercegovini na ovaj način odlućilo da čuva zdravlje ljudi i čovjekovu okolinu, a sasvim sigurno i da ostvari određene uštede u poslovanju.

BIHAMK AKTUELNO

Parlament BIH odbio povećati akcizu na gorivo - Kako i čime graditi autocestu?

Predstavnički dom Parlamenta Bosne i Hercegovine krajem oktobra odbio je prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama koji je predložilo Vijeće ministara BIH. Ova odluka zadala je nove glavobolje Upravi Javnog preduzeća Autoceste FBIH iz kojeg su mjesecima prije upozoravali da novog zamaha u gradnji autoceste na Koridoru 5c neće biti ako se ne poveća akciza na gorivo.

KRATKI TEST

C4 Cactus shine puretech 82 BVM - privlačan i tradicionalistima

Iako smo o paketu neobičnosti koju C4 Cactus nosi u sebi pisali u jednom od prethodnih brojeva, još jednom smo se uvjerili da ovaj model nije privlačan samo trendseterima, već i okorjelim tradicionalistima.

KIA Pro-ceed 1.6 GDI LX Champion

Ako u startu odbacujete lošu preglednost unazad, masivna i glomazna vrata koja će osujetiti svaki oblik ležernog ulaska i izlaska na gustom parkingu, te akrobacije prilikom ulaska na zadnje sjedište, onda čitajte jedan od starijih izdanja BIHAMK-ovog magazina gdje smo objavili test o petovratnoj izvedbi. Ovaj kupe iznenađuje svojim šarmom, besprijekornom izradom, te na kraju sa zavidinim ležanjem na cesti.

VREMEPLOV

JOHNNY Savršeni majstor

Slušajući motor-Svi su ga zvali majstor Johnny, a on bi samo oslušnuo motor i dao se u njegovo popravljanje. Nikad ga nisam upoznao ali zamišljam ga kao neku vrstu legendarnog Zorana Radmilovića iz serija Automehaničarska radionica, To su vam oni, koji su majstori i za aute i za ljude.

SAOBRAĆAJ, EKONOMIJA, EKOLOGIJA

Kako ostati živ

Svaki put kada se dogodi strašna saobraćajna nesreća sa tragičnim posljedicama, kakva je bila ona u Sarajevu u kojoj su na pješačkom prelazu život izgubile dvije studentice, otvore se brojna pitanja o (ne)sigurnsti prometa. Po običaju upire se prstom na iste organe od kojih je u nekoj ranioj prilici tražen efikasniji rad, ponavljaju se dati prijedlozi za unapređene saobraćaja, traži odgovornost.


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Četvrtak
  • Petak
  • Subota
loading ...