BIHAMK Auto 60

  • Zoom
  • Slide Show
  • Show All Pages

U posljednjem izdanju BIHAMK AUTO magazina čitajte:

BIHAMK NOVOSTI

Besplatne autosjedalice za djecu članova BIHAMK-a
Dječije autosjedalice su jedan od važnih elemenata sigurnosti djeteta prilikom vožnje u vozilu. Dijete se uvijek mora prevoziti u autisjedalici koja je primjerena njegovim godinama i konstituciji. Autosjedalica za djecu, pravilno postavljena i urađena po EU standardima i obavezni zaštitni pojasevi za stariju djecu smanjuje negativan utjecaj deakceleracije (usporenja) u saobraćajnim nezgodama.

Zimska ponuda BIHAMK Shop-a
Prateći pozitivne prakse autoklubova iz Evrope, kao i svoju stalnu težnju da poboljša članske pogodnosti, BIHAMK je pokrenuo projekat BIHAMK Shop - Trgovina za članove, u kojoj svi članovi po najnižim cijenama mogu kupovati razne proizvode iz programa autokozmetike, dodatne zimske i ljetnje opreme za automobile, autokarte, turističke vodiče i sl.

BIHAMK MEĐUNARODNA SARADNJA

FIM Evropa kongres 2016

Od 30. juna do 02. jula 2016. godine u Kavali, Grčka, u organizaciji AMOTOA (Grčkog motociklističkog saveza) održan je FIM Evropa kongres koji je okupio 36 evropskih delegacija i više od 220 delegata. Ovo je ujedno bila i jubilarna sjednica na kojoj je obilježeno 20. godina postojanja FIM Evropa - kontinentalnog saveza koji je osnovan kao UEM, sada već daleke 1996.godine.

BIHAMK SAOBRAĆAJNA PREVENTIVA

Akcija “Putujte sigurno” - 67% neispravnih vozila

U periodu od 1. jula do 6. avgusta 2016.godine, BIHAMK je organizovao akciju preventivne kontrole tehničke ispravnosti i pripreme motornih vozila za sezonu godišnjih odmora pod nazivom “Putujte sigurno”. U toku akcije, na 29 lokacija, mehaničari Službe za pomoć na cesti su vršili preventivnu kontrolu uređaja i sklopova na motornim vozilima, te otklanjali manje nedostatke na licu mjesta.

BIHAMK INTERVJU

Đenan Salčin, direktor Javnog preduzeća Autoceste FBIH

Direktor JP Autoceste FBIH za BIHAMK Auto govori o rješavanju problema sa lokalnom zajednicom na dionici autoceste Mostar jug-Buna, ubrzavanju gradnje autoceste A-1, pronalsku novih izvora finansiranja, rastu naplate cestarine...

BIHAMK AKTUELNO

Izmjene zakona o sigurnosti saobraćaja na cestama u BIH - Strožije kazne za saobraćajne prekršaje

Povećavaju se i kazne za nevezivanje pojasa, te će sad iznositi i do 300 KM, a biće kažnjeni i oni koji na prednjem sjedištu prevoze osobu u pijanom stanju. Stručnjak za saobraćajnu sigurnost Ševal Kovačević ističe da ni povećanje kazni neće donijeti rezultate ako ne bude izvršenja prekršajnih sankcija..

TEST

DS 5 SO CHIC BLUEHDI180 S&S EAT6
Najbolji francuski auto potpisuje Citroen sa svojim podbrandom DS i modelom DS5. Kada je lansiran 2012, imao je Citroenov dupli Chevron naprijed, a danas nosi DS amblem i vozi u drugom smjeru. DS5 je poseban i drugačiji, i Citroen s njim lovi posebne i drugačije kupce..

PREDSTAVLJAMO: KIA Rio 4. generacije

Novi Rio će svoju svjetsku premijeru doživjeti 29. septembra na salonu automobila u Parizu. KIA je sada pokazala prve fotografije iz kojih je vidljiv progresivan izgled vanjštine i unutrašnjosti..

VREMEPLOV

Škoda 1000 MB - Manje je više
Sad bi se u ovu priču moglo upisati da Starinije volio Engleze i da mu Bregović nije bio simpatičan, ali ništa od toga ne bi bilo važno. Bilo je važno da je sutradan njegov prijatelj Jakica uredno došao sa Škodom 1000 MB koja se kvarila na dnevnoj bazi...

SAOBRAĆAJ, EKONOMIJA, EKOLOGIJA

Voda i energija
Sarajevska kompanija Unioninvest najveći dio svog biznisa posljednje decenije vezivala je za tretman pitke i otpadnih voda. Nedavno je odlučila da u Industrijskoj zoni Binježevo uz ulaganje od 1,7 miliona KM izgradi proizvodni i skladišni prostor za opremu koju koristi pri realizaciji projekata u ovoj oblasti...

Zakon i šminka
Tekstovi zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sigurnosti saobraćaja na cestama u BIH i Zakona o akcizama zajedno su se “kiselili” u povećoj hrpi papira na poslaničkim stolovima u Parlamentu BIH. Saznavši prethodno bit tih izmjena, javnost sa pažnjom prati proces njihovog donošenja, svjesna da će ih, nakon što stupe na snagu, i jedan i drugi “udariti” po džepu, ovaj prvi posebno - ili, bolje rečeno drastično- s obzirom na povećane visine kazni za nepoštovanje propisa...


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Četvrtak
  • Petak
  • Subota
loading ...