BiHAMK Auto 59

  • Zoom
  • Slide Show
  • Show All Pages

U posljednjem izdanju BIHAMK AUTO magazina čitajte:

PLAKETA BIHAMK-a

Povodom obilježavanja 70. godišnjice

Povodom obilježavanja 70. Godišnjice od osnivanja, Bosanskohercegovački auto-moto klub je dodjelio posebno priznanje-Plaketu BIHAMK-a zasluženim pojedincima. Vrijedno priznanje dobili su dugogodišnji aktivisti BIHAMK-a koji su svojim nesebičnim izglaganjem i predanim radom doprinjeli razvoju Kluba u svojoj sredini i razvoju BIHAMK-a

BIHAMK NOVOSTI

Akcija “Putujte sigurno 2016”

Bosanskohercegovački auto-moto klub i ove godine, po osamnaesti put zaredom, organizuje saobraćajno-preventivnu akciju kontrole tehničke ispravnosti putničkih motornih vozila koja učestvuju u saobraćaju na cestama “Putujte sigurno”.

Nextbike-sistem javnih bicikala u Sarajevu

Glavni grad Bosne i Hercegovine priključio se evropskim metropolama u kojima je zaživio sistem iznajmljivanja bicikala. Ambiciozni projekt BIKE sharing sistem “NEXT-BIKE” uključuje jednostavnu registraciju uz plaćanje godišnje članarine 20 KM koja omogućuje iznamljivanje bicikala na šest lokacija u Sarajevu, ali i više od 100 gradova u svijetu.

BIHAMK MEĐUNARODNA SARADNJA

Održana FIA Sportska konferencija 2016

Jedan od najznačajnih godišnjih događaja Međunarodne automobilističke federacije (FIA) - Sportska konferencija, održana je u Torinu (Italija) od 21. do 23. juna, okupivši inpresivan broj od oko 120 autosportskih organizacija-članica FIA-e i skoro 500 delegata iz svih dijelova svijeta, među kojima je bio i predstavnik BIHAMK-a

BIHAMK SAOBRAĆAJNA PREVENTIVA

Informacije o broju saobraćajnih nezgoda u BIH u 2015.godini

U skladu sa prikupljenim statističkim podacima od nadležnih institucija ( FMUP, MUP RS, MUP Brčko Distrikta, MUP-ovi kantona), na bh. putevima u 2015.godini dogodilo se ukupno 38.659 saobraćajnih nezgoda, od kojih 7.627 saobraćajnih nezgoda sa poginulim i povrijeđenim licima, te 31.032 saobraćajne nezgode sa materijalnom štetom.

BIHAMK INFO SAOBRAĆAJ

Spas je u gradskom autoputu

Sarajevo se i dalje bori sa saobraćajnim gužvama, ali projekti koji su u toku i oni koji će biti pokrenuti u dogledno vrijeme bi ovakvu situaciju uskoro mogli početi mijenjati. Najbolje bi bilo kada bi se odjednom izgradile planirane saobraćajnice u i oko glavnog grada, no za gradnju svih cesti istovremeno nema novca. To znači da ćemo olakšanje osjetiti u etapama.

BIHAMK AKTUELNO

Pogoršano stanje sigurnosti saobraćaja

Broj smrtno stradalih u prošloj godini na bh.cestama veći je za skoro 15 postotaka u odnosu na godinu prije. Rezultat je to, između ostalog i nedostatka strategije i akcionih planova, te direktnih upozorenja učesnicima u saobraćaju na opasnosti.

TEST

Prvi test VW Tiguan 2.0 TDI SCR DSG7 4Motion highline
Kada je tržišno komercijalizovana prva generacija Tiguana 2008, temperatura u klasi kompaktnih SUV-ova bila je podnošljiva i tek se lagano podizala. Danas kada je stigla “Dvojka”, njen tržišni uspjeh je mnogo trnovitiji. Borba se bukvalno vodi prsa u prsa, jer je konkurencija skočila troskok.

Opel Astra innovation 1.6 DTH Start/Stop (MT6)
Opel je sa novom Astrom K uhvatio priključak za konkurencijom u pogledu lake gradnje, ali i prvi postavio nove standarde u klasi po pitanju luksuza i inplementaciji napredne tehnologije. Nova Opel Astra je jedan od najkompletnijih automobila u klasi.

VREMEPLOV

Volvo S 40

Ovo vrijeme u kojem danas živimo, koje je nobelovka Svetlana Aleksijević najtačnije nazvala “polovnim”, kad je nogomet u pitanju, pripadalo je dječaku koji je odrastao u Švedskoj, zemlji iz koje je Volvo i koja se smatra jednom od najuređenijih u svijetu.

SAOBRAĆAJ, EKONOMIJA, EKOLOGIJA

Kvaliteta života i zaštita životne sredine

U Beću na Konferenciji o inovacijama u novinarstvu “GEN Summit 2016” okupilo se više od 600 novinara, urednika i stručnjaka iz oblasti medija iz cijelog svijeta. Bila je to prilika da se informišu o rezultatima najnovijih ekoloških projekata u glavnom gradu Austrije.


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Četvrtak
  • Petak
  • Subota
loading ...