BIHAMK Auto 57

  • Zoom
  • Slide Show
  • Show All Pages

U posljednjem izdanju BIHAMK AUTO magazina čitajte:

BIHAMK NOVOSTI

Održana redovna godišnja skupština BIHAMK-a

U Sarajevu je krajem marta održana redovna Skupština Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK). Na sjednici je razmotren i usvojen Izvještaj o materijalno-finansijskom poslovanju BIHAMK-a u protekloj godini te Program rada i Finansijski plan za narednu godinu.

70 godina BIHAMK-a

Prigodnom svečanošću koja će biti održana krajem maja 2016.godine, Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK) će obilježiti vrijedan jubilej-70 godina rada i postojanja. Svečanosti će prisustvovati brojni ugledni gosti iz zemlje i inozemstva, kao i delegacije međunarodnih automobilskih asocijacija i evropskih autoklubova sa kojima BIHAMK ima izuzetno dobru saradnju.

BIHAMK ČLANSTVO

Podsjetnik o korištenju članskih prava i pogodnosti

BIHAMK svim članovima garantuje prava i pogodnosti (zavisno od članskog paketa) u Bosni i Hercegovini, zemljama regije (Hrvatska, Srbija, Crna Gora), kao i cijeloj Evropi. Da bi se bilo koje od članskih prava vezanih za Pomoć na cesti moglo realizovati, svi članovi su dužni kontaktirati direktno BIHAMK na broj telefona 1282 (opcija 1).

BIHAMK MEĐUNARODNA SARADNJA

UN rezolucija o cestovnoj sigurnosti

Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila je 15.aprila 2016.godine rezoluciju kojom se podržava koordinirana globalna akcija za cestovnu sigurnost. Poseban značaj ove rezolucije leži u tome da je njenim sadržajem izvršena priprema za moguće formiranje UN Fonda za cestovnu sigurnost, projekta kojeg su u proteklom periodu aktivno podržavali Jean Todt, predsjednik FIA-e i Posebni izaslanik UN Generalnog sekretara za cestovnu sigurnost, te članovi FIA Visokog panela za cestovnu sigurnost.

BIHAMK -ADAC TEST

Keyless sistem u automobilima-Lak plijen za lopove

Najrespektabilniji evropski auto-moto klub, njemački ADAC, u saradnji sa evropskim auto-moto klubovima, sproveo je zanimljivo istraživanje o sigurnosti sve popularnijeg keyless sistema i došao do zanimljivog rezultata: lopovima je mnogo jednostavnije ukrasti vozilo sa keyless sistemom nego vozilo koje posjeduje konvencionalni daljinski ključ.

BIHAMK INFO SAOBRAĆAJ

Sve više staza, bicikl sve više u modi

Od planiranih, u Sarajevu je do sada izgrađeno osam kilometara biciklističkih staza. Veliki projekti zacrtani su i za ovu godinu, za šta je Grad Sarajevo planirao oko 300.00 KM. Nakon Novog Grada i Ilidže, staze će se graditi u Novom Sarajevu i Centru.

BIHAMK AKTUELNO

Efikasniji nastavak izgradnje koridora 5C - EBRD sprema novi kredit od 300 miliona eura

Iako se taj prijedlog još razmatra, sve su prilike da će Bosna i Hercegovina od Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) dobiti novi kredit od 300 miliona eura za nastavak gradnje koridora 5C. Ideja o novom kreditu EBRD-a kojim će nakon jednogodišnjeg zastoja ponovo biti ubrzana izgradnja autoceste, prezentovana je na Investicionoj konferenciji EBRD-a za Zapadni Balkan koja je održana krajem februara u Londonu.

TEMA

Autobiznis-profiteri globalizacijeTradicionalisti na koljenima

Autoindustrija je globalizirana od svojih ranih početaka. Tržišna utakmica među proizvođačima kako biti bolji, privlačniji i na kraju profitabilniji izrodila je raznim inovacijama u autoindustriji. Međutim, tržišna bitka je uznapredovala na znatno viši nivo u 21. vijeku, pa je postalo uobičajno da zakleti zagovornici oktana popuštaju pritiscima globalizacije priklonivši se novim ali profitabilnim tržištima.

TEST

Škoda Fabia Ambition 1.4 TDI

Kako vrijeme prolazi, priča o Volkswagenovom autogolu sa lansiranjem prve generacije Fabije kao pokusnog kunića za tadašnji Polo sve više djeluje kao izgubljena utakmica sa čak tri autogola. Vidjelo se to 2007.godine lansiranjem “Dvojke”, čijim dizajnerima i inžinjerima kao da su stavili poveze preko očiju i usporili kreativni rad, te namjerno stavili veto na nastavak uspjeha zbog čega je Fabia otišla u drugom smjeru.

VREMEPLOV

ZASTAVA /50 (FIĆO)

Marko je upalio Fiću, krenuli smo, ali kakav bi to performans bio ako u njemu ne bi bilo nekakve subverzije. Uskim, kamenim ulicama starog Kopra vozili smo se, a auto je drndalo tako da sam osjetio svaki unutrašnji organ.

SAOBRAĆAJ, EKONOMIJA, EKOLOGIJA

Raspetljavanje čvorova


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Četvrtak
  • Petak
  • Subota
loading ...