Stanje na cesti u BiH

Opšte informacije

Stanje na cestama 22.02.2017. u 19:30 sati

U većem dijelu naše zemlje danas se saobraća po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, uz umjeren promet vozila. Zbog učestalih sitnijih odrona skrećemo pažnju na magistralne puteve: Jajce-Banja Luka, Gornji Vakuf-Prozor, Srbljani-Bosanska Krupa, Bugojno-Novi Travnik-Nević Polje-Kaonik, Rogatica-Višegrad i Sarajevo-Foča-GP Hum, kao i na regionalni put Travnik-Karanovac. Tokom noći i jutra mogući su nailasci na dionice sa smanjenom vidljivošću zbog magle.

Na putevima sa aktuelnim radovima postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Na graničnim prelazima  trenutnonema dužih zadržavanja. Još uvijek traju radovi na području Hrvatske na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na ovim graničnim prelazima saobraća usporeno.

Molimo vozače da prilagode vožnju trenutnom stanju na putevima i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je i zakonski obavezna za sve kategorije vozila.

„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“.  Nevezani putnik će udariti u ostale putnike i usmrtiti ih ili ozbiljno povrijediti i zato NEKA VAM KORIŠTENJE SIGURNOSNOG POJASA UĐE U NAVIKU !


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Četvrtak
  • Petak
  • Subota