Stanje na cesti u BiH

Opšte informacije

Stanje na cestama 25. 05.2017. u 17 : 45 sati

Na putevima u našoj zemlji danas se saobraća po mjestimično vlažnom ili mokrom kolovozu. Učestali su i odroni, tako da savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Na magistralnom putu M-17 Jablanica-Mostar zbog radova u Donjoj Jablanici tokom dana saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo: autoput A-1 Zenica jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), zatim magistralne puteve M-16 Poriče-Kupres i M-6.1 Mostar-Široki Brijeg, kao i magistralne puteve na području Živinica (M-18) i Sanskog Mosta (M-15).

Na GP Bosanski Brod na ulazu u našu zemlju čeka se oko 1 sat, dok na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 do 40 minuta.

Zbog radova na području Hrvatske, povremeno se sporije saobraća na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja.

„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Koristite sigurnosni sistem koji je prilagođen visini i težini Vašeg djeteta, jer 90% povreda može se izbjeći pravilnim korištenjem sigurnosnih sjedalica. ZAŠTITITE VAŠE DIJETE – UVIJEK  KORISTITE AUTOSJEDALICU ! 


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Četvrtak
  • Petak
  • Subota