Stanje na cesti u BiH

Opšte informacije

Stanje na cestama 20. 07. 2017. u 14 : 15 sati

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-5/M-16 Jajce-Donji Vakuf, kod mjesta Bravnice. U toku je obavljanje policijskog uviđaja.

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-460 Cerik-Brčko, kod mjesta Bukvik. Policijski uviđaj je u toku, a vozila mogu koristiti magistralni put preko Lončara. 

Pojačan je promet vozila na GP Doljani u oba smijera, na graničnim prelazima Ivanica i Gabela Polje na izlazu iz BiH, kao i na GP Bosanski Brod na ulazu u našu zemlju. Zadržavanja na ovim prelazima su od 1 do 2 sata, dok na ostalim graničnim prelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta.

Zbog visokih dnevnih temperatura vozačima preporučujemo izbjegavanje vožnji na duže relacije tokom dana, a ukoliko se ipak putuje, savjetujemo češće pauze.

Na putevima sa aktuelnim radovima postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno. Izdvajamo magistralne puteve: M-17 Maglaj-Žepče, M-18 Vogošća-Sarajevo, M-17 Vrapčići-Bišće Polje, M-4 Simin Han-Kalesija i M-16 Poriče-Kupres, kao i magistralni put M-18 na području Živinica.

Podsjećamo vozače da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju za prelazak granice. Zbog brojnih upita građana, napominjemo da je prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasla lica i dalje moguć samo sa ličnom kartom, dok djeca, kao i ranije, moraju imati pasoš.

„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Nevezani putnik će udariti u ostale putnike i usmrtiti ih ili ozbiljno povrijediti i zato NEKA VAM KORIŠTENJE SIGURNOSNOG POJASA UĐE U NAVIKU !


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Četvrtak
  • Petak
  • Subota
X