Stanje na cesti u BiH

Opšte informacije

Stanje na cestama 20. 02. 2018. u 19 : 45 sati

U većem dijelu naše zemlje danas se saobraća po mokrom i klizavom kolovozu. Na dionicama u višim predjelima mjestimično ima zaostalog snijega, a moguća je i poledica. Nailaci na poledicu mogući su i na mostovima i prilazima tunelima. Vidljivost je mjestimično smanjena zbog magle ili niske oblačnosti, a izdvajamo magistralne puteve: M-18 Olovo-Kladanj, M-16.2 Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje i M-15 Livno-Šuica. Skrećemo pažnju i na učestale odrone, te apelujemo na vozače da voze opreznije. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u desnoj cijevi tunela Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Molimo vozače da na ovoj dionici autoputa voze opreznije i smanjenom brzinom.

Zbog aktiviranih klizišta izmjenjen je režim saobraćaja i na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka (na lokalitetu Gornji Šeher), kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača.

Na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar saobraća se jednom trakom, a razlog je urušavanje potpornog zida.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.


„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Sva svjetska istraživanja pokazuju važnost korištenja sigurnosnih pojaseva jer oni smanjuju rizik pogibije u sudaru za oko 50% ako su pravilno postavljeni i korišteni. Zato VEŽITE SIGURNOSNI POJAS ZA VRIJEME VOŽNJE, BEZ OBZIRA KOLIKO MALA BILA RELACIJA NA KOJOJ VOZITE ! 


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Srijeda
  • Četvrtak
  • Petak