Aktuelno

Održana ceremonija proglašenja pobjednika Šampionata Bosne i Hercegovine za 2014. godinu

U subotu 14. februara/veljače 2015. godine u „Svečanom salonu“ gradske Vijećnice u Sarajevu u prisustvu brojnih zvanica i gostiju održana je svečana ceremonija dodjele nagrada za Šampionat Bosne i Hercegovine u auto, moto i karting sportu za 2014. godinu.

U četiri različite discipline koje su činile Šampionat i KUP Bosne i Hercegovine u 2014. godini, nagrade su dobili po tri prvoplasirana takmičara, njih preko 70 razvrstanih u različite klase. Pored pomenutih, nagrade su uručene i predstavnicima 12 klubova i 6 ekipa sponzora. Treba istaći da su dobitnici „Zlatne kacige“ u disciplini brdsko-brzinske trke (A02) Goran Dojčinović, član AKK „PROFESIONAL“ iz Banja Luke, kome je dodjeljena i „Zlatna kaciga sa dijamantom“ za osvojene tri „Zlatne kacige“ u pomenutoj disciplini, kao i Muamer Julardžija član AMK „ELEKTRO MOTO MEHANIK“ iz Jajca koji je osvojio „Zlatnu kacigu“ u disciplini ocjenska vožnja spretnosti (A07) u 2013. godini.

„Posebno priznanje“ dobili su Nada Dželilović član AMK „ELEKTRO MOTO MEHANIK“ iz Jajca za osvojena prva mjesta u disciplini Ocjenska vožnja spretnosti (A07) - plasman takmičarki u posljednje tri godine i Sejfo Muhić član AMK „TUZAMK“ iz Tuzle u istoj disciplini, plasman takmičara invalida.

Za najboljeg organizatora takmičenja u disciplini brdsko - brzinske trke (A02) izabran je klub AMD „VLASENICA“ iz Vlasenice, a u disciplini Ocjenska vožnja spretnosti (A07) izabran je klub AMK „TUZAMK“ iz Tuzle.

„Zahvalnica“ za izuzetan doprinos razvoju auto, moto i karting sporta pripala je Dušanu Simiću članu AMK „ZAK 1946.“ iz Zenice.

Treba napomenuti i to da su prije ceremonije proglašenja pobjednika održana Skupština i Upravni odbor SAMS-a BIH na kome su, između ostalog razmatrane i usvojene tačke dnevnog reda kao što su konačni rezultati za 2014. godinu i preliminarni kalendar auto, moto i karting sporta za 2015. godinu.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole. Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cjelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto-moto klubova. Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, uklonili s web stranice. U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine, izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.” Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Povezane vijesti