Aktuelno

WERNER KRAUS IMENOVAN ZA POČASNOG ČLANA BIHAMK-a

Ivo Komšić, predsjednik BIHAMK-a, je 21. septembra/rujna 2018. godine u prostorijama kluba uručio priznanje „Počasni član BIHAMK-a“ Werneru Krausu, bivšem predsjedniku Austrijskog auto-moto i touring kluba (ÖAMTC).

Upravni odbor BIHAMK-a je krajem protekle godine donio oduku da se ovo najviše javno priznanje BIHAMK-a dodijeli g. Krausu za njegov izuzetan doprinos razvoju BIHAMK-a, te ostvarenju njegovih programskih ciljeva i zadataka. Werner Kraus je od 2001. godine obnašao funkciju predsjednika Austrijskog auto-touring kluba (ÖAMTC-a), a imenovan je i na najviše položaje u okviru upravnih struktura pripadajućih međunarodnih asocijacija auto-moto i touring klubova: Predsjednika FIA Regije I (klubovi Evrope, Afrike i Bliskog Istoka), Predsjednika AIT-a (Međunarodne turističke asocijacije), Člana FIA Svjetskog vijeća za automobilsku mobilnost i turizam (FIA WCAMT), te Upravitelja FIA Fondacije. U proteklom šesnaestogodišnjem periodu, g. Kraus je pružao snažnu podršku BIHAMK-u u međunarodnim krugovima ističući ga kao jednog od najstabilnijih autoklubova na prostoru jugoistočne Evrope, te izuzetno pouzdanog i profesionalnog partnera zapadnoevropskih autoklubova.

Svečanosti dodjele priznanja „Počasni član BIHAMK-a“ prisustvovali su članovi uprave BIHAMK-a i ÖAMTC-a, a g. Oliver Schmerold, generalni direktor ÖAMTC-a, iskoristio je ovu priliku da BIHAMK-u uruči donaciju dječije autosjedalice čime je na simboličan način označen nastavak saradnje između dva prijateljska kluba na zaštiti najmladjih i najranjivijih učesnika cestovnog saobraćaja u BiH.

Nakon ceremonije, predstavnici uprave ÖAMTC-a i BIHAMK-a održali su radni sastanak na kojem su utvrđeni modusi dodatnog unaprijeđenja saradnje između dva kluba, a delegacija Austrijskog autokluba imala je priliku upoznati se sa radom BIHAMK-ovog pozivnog, korisničkog i informativnog centra.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole. Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cjelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto-moto klubova. Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, uklonili s web stranice. U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine, izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.” Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Povezane vijesti