Aktuelno

ODRŽANO SAOBRAĆAJNO-OBRAZOVNO TAKMIČENJE U ZAPADNOHERCEGOVAČKOM KANTONU

U subotu 06.04.2019. godine Auto-moto klub Zapadnohercegovačkog kantona/županije uz podršku BIHAMK-a, Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta i grada Širokog Brijega održao je područno saobraćajno/prometno-obrazovno takmičenje/natjecanje, kojim je započeo ovogodišnji ciklus takmičenja/natjecanja. Domaćin takmičenja/natjecanja bila je Osnovna škola ''Biograci''.

Na takmičenju/natjecanju su učestvovali učenici osnovnih škola starosti 10-12 godina, njih ukupno 36 iz 9 (devet) osnovnih škola:

1. Osnovna škola Marka Marulića – Ljubuški
2. Osnovna škola Ante Brune Bušića - Rakitno
3. Osnovna škola Franica Dall'era – Vir
4. Osnovna škola Ivana Mažuranića- Posušje
5. Osnovna škola Ruđera Boškovića -Grude
6. Osnovna škola Antuna Branka i Stanislava Šimića - Drinovci
7. Osnovna škola fra. Stipana Vrljića - Sovići
8. Osnovna škola Biograci
9. Osnovna škola Vranić

Najbolje rezultate na takmičenju/natjecanju postigli su:

U kategoriji ekipa:

1. Osnovna škola Ivana Mažuranića Posušje,
2. Osnovna škola fra Stipana Vrljića Sovići,
3. Osnovna škola Vranić iz Posušja.

U kategoriji dječaka:

1. Stipe Rezo – Osnovna škola Ivana Mažuranića Posušje,
2. Toma Bušić – Osnovna škola fra Stipana Vrljića Sovići,
3. Danijel Begić – Osnovna škola Vranić Posušje.

U kategoriji djevojčica:

1. Monika Ćuk – Osnovna škola Vranić Posušje,
2. Marija Ćorić – Osnovna škola Biograci Široki Brijeg,
3. Franka Sabljo – Osnovna škola Ivana Mažuranića Posušje

Najbolji učenici sa navedenog takmičenja/natjecanja plasirali su se na Finalno takmičenje/natjecanje.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole. Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cjelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto-moto klubova. Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, uklonili s web stranice. U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine, izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.” Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Povezane vijesti