Aktuelno

29. EUROPSKO SAOBRAĆAJNO-OBRAZOVNO TAKMIČENJE DJECE

Ovogodišnje Evropsko  saobraćajno-obrazovno takmičenje okupilo je predstavnike 22 kluba iz dvadeset zemalja Evrope

29. Europsko saobraćajno-obrazovno takmičenje djece održano je u periodu od 5. do 7. septembra/rujna u Lilleström-u, Norveška, u organizaciji Norveškog automobilističkog kluba, NAF.

Ekipe, reprezentacije 22 europska kluba, sudjelovale su u nizu događaja kojima se povećava dječje razumijevanje sigurne biciklističke prakse i pravila u saobraćaju. Europsko takmičenje je vrhunac saobraćajno-obrazovnog takmičenja koje su osvojili na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini.

Ekipa BIHAMK-a u sastavu Hana Turak, Adina Podanović, Amar Beganović i Eldar Sarajlić, (i vođe ekipe Mersiha Imširović i Saša Janković), koja je predstavljala Bosnu i Hercegovinu ostvarila je zadovoljavajući rezultat koji je u okviru rezultata koje smo postizali posljednjih godina.

“Veoma sam impresioniran razumjevanjem i zrelošću koju su djeca prikazala na takmičenju. Saobraćajne nezgode se mogu dogoditi u bilo koje vrijeme i u bilo kojoj ulici. To je razlog zašto je neophodno da djeca razumiju i poštuju saobraćajna pravila, odnosno pravila ceste”, izjavio je Predsjednik FIA Regije I nakon završetka takmičenja i podjele priznanja.

O Europskom saobraćajno-obrazovnom takmičenju

Europsko saobraćajno-obrazovno takmičenje ima za cilj pojačati saobraćajnu edukaciju u svakoj zemlji, podučavati djecu saobraćajnim pravilima i, u konačnici, doprinijeti povećanju svijesti o sigurnosti cestovnog saobraćaja među djecom.

http://www.trafficeducationcontest.eu

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole. Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cjelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto-moto klubova. Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, uklonili s web stranice. U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine, izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.” Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Povezane vijesti