Aktuelno

ODRŽAN FIA SPORTSKI REGIONALNI KONGRES 2017.

U periodu od 14. do 16. decembra/prosinca 2017. godine Sportski auto – moto savez Austrije bio je domaćin dva velika događaja  - FIA sportskog regionalnog kongresa i FIA CEZ svečane ceremonije proglašenja pobjednika za 2017. godinu.  

Pred početak kongresa održan je redovni FIA CEZ sastanak na kojem su usvojeni konačni FIA CEZ rezultati za 2017. godinu i razmatran i usvojen preliminarni kalendar i pravilnici za 2018. godinu. Iz naše zemlje u FIA CEZ kalendar za 2018. godinu uvrštena je brdska trka “Cazin” (28./29. juli/srpanj) i reli “Jahorina” (13./14. oktobar/listopad).



Ovogodišnji FIA sportski regionalni kongres obilovao je veoma sadržajnim temama: odnosi i upoznavanje FIA-e sa svojim članicama, struktura ASN-ova i upravljanje, licenciranje i sportski funkcioneri, radionice sa temama koje su se odnose na discipline: brdo, autocross i drift, kao i teme koje su se odnosile na osiguranja. Na kraju predavanja prisutnima se obratio Predsjednik FIA-e Gospodin Jean Todt kome su predstavnici svih saveza iznijeli svoje mišljenje o održanom kongresu. Potom je Predsjednik FIA-e Gospodin Todt uručio certifikate svim učesnicima čime je zaključen rad kongresa.

Nakon ovog skupa upriličena je i tradicionalna FIA CEZ svečana ceremonija proglašenja pobjednika za 2017. godinu. Među nagrađenim takmičarima u FIA CEZ za 2017. godinu sasvim zasluženo našao se i naš Jasmin Hrnić član AK “CRANKSHAFT” iz Banja Luke koji je osvojio treće mjesto u disciplini krug u divziji D4 – 1600.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole. Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cjelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto-moto klubova. Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, uklonili s web stranice. U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine, izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.” Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Povezane vijesti