Saobraćajno - preventivne akcije

Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK) i ove godine po dvadeseti put zaredom organizuje saobraćajnu-preventivnu akciju kontrole tehničke ispravnosti putničkih motornih vozila koja učestvuju u saobraćaju na cestama  pod radnim nazivom «Putujte sigurno». 

Tokom akcije mehaničari BIHAMK-a vršit će kontrolu i pripremu motornih vozila za sezonu godišnjih odmora, kao i otklanjanje manjih kvarova uočenih tokom vršenja kontrole. U auto-moto klubovima i servisima - organizacionim jedinicama SPI-a, na ukupno 28 lokacija ovlaštene osobe (mehaničari) vršit će besplatnu:

- kontrolu tekućina (tekućine za hlađenje, tekućinu akumulatora, motornog ulja,...)
- kontrolu pneumatika (naduvanost, dubinu šara, opšti izgled i stanje,...)
- kontrolu svjetala i svjetlosne signalizacije (stop svjetla, pokazivači prav  aca, duga svjetla, kratka svjetla, svjetla za vožnju unazad, ...)
- kontrola uređaja za upravljanje
- kontrola obavezne opreme i pribora,
- kontrola uređaja i opreme koji omogućuju normalnu vidljivost iz vozila (prozori i stakla, vozačka ogledala, uređaj za provjetravanje i zagrijavanje vozila, ... )...

Realizacija Akcije planirana je za period od 10. jula do 10. augusta 2017. godine i realizovat će se u vremenu rada organizacionih jedinica BIHAMK-a .

Detaljnije informacije mogu se dobiti u Pozivnom centru BIHAMK-a, putem telefona 1282.

LOKACIJE AKCIJE


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Petak
  • Subota
  • Nedjelja