Stanje na cesti u BiH

Opšte informacije

Stanje na cestama 21.02.2017. u 20:00 sati

Pretežno suh i mjestimično vlažan kolovoz, kao i umjeren promet vozila, karakterišu danas saobraćajnu situaciju u većem dijelu naše zemlje. Skrećemo pažnju na učestale odrone, a izdvajamo magistralne puteve: Jajce-Banja Luka, Gornji Vakuf-Prozor, Srbljani-Bosanska Krupa, Bugojno-Novi Travnik-Nević Polje-Kaonik, Rogatica-Višegrad i Sarajevo-Foča-GP Hum, kao i regionalni put Travnik-Karanovac.  Tokom noći i jutra mogući su nailasci na dionice sa smanjenom vidljivošću zbog magle, kao i na mjestimičnu poledicu koja se može formirati na svim vlažnim lokalitetima, usljed pada temperature.

Na putevima sa aktuelnim radovima postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Na graničnim prelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta. Još uvijek traju radovi na području Hrvatske na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na ovim graničnim prelazima saobraća usporeno.

Molimo vozače da prilagode vožnju trenutnom stanju na putevima i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je i zakonski obavezna za sve kategorije vozila.

„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“.  Koristite sigurnosni sistem koji je prilagođen visini i težini Vašeg djeteta, jer 90% povreda može se izbjeći pravilnim korištenjem sigurnosnih sjedalica. ZAŠTITITE VAŠE DIJETE – UVIJEK  KORISTITE AUTOSJEDALICU ! 


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Srijeda
  • Četvrtak
  • Petak