Stanje na cesti u BiH

Autoceste

Kakanj-Zenica

Zbog radova na sanaciji klizišta, saobraćaj se na dionici autoputa A-1 Kakanj - Zenica Jug  u mjestu Donji Tićići odvija sporije, u oba smjera jednom trakom.

Sarajevo zapad-Lepenica

U toku su radovi na sanaciji klizišta na dionici Sarajevo zapad-Lepenica na lokalitetu tunela Igman. Na mjestu izvođenja radova, saobraćaj je u smjeru Sarajevo zapad-Lepenica preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Zvirovići-Kravice

Zbog sanacionih radova na dionici autoputa A-1 Zvirovići-Kravice (ispred mosta Studenčica i od tunela Bijela Vlaka do vijadukta Pavlović), saobraća se usporeno, uz privremeno postavljenu signalizaciju.

E-661 Banja Luka-Bosanska Gradiška

Zbog izgradnje vijadukta Mahovljani, za saobraćaj je zatvorena petlja Mahovljani. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16 u ovisnosti od pravca kretanja.

„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Kod sudara za putnike na zadnjem sjedištu koji se nisu vezali sigurnosnim pojasom opasnost od težeg ozljeđivanja i smrtnog stradanja se povećava za tri puta u odnosu na vezane putnike. Zato UVIJEK PROVJERITE JESU LI SVI VAŠI PUTNICI VEZALI SIGURNOSNE POJASEVE !


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Ponedjeljak
  • Utorak
  • Srijeda